Karatay’da anaokulu öğrencilerine ilaç eğitimi

Karatay’da anaokulu  öğrencilerine ilaç eğitimi
Karatay Belediyesi tarafından yapımı gerçekleştirilen Erenler Anaokulunda, çocukların akılcı ilaç kullanımı ile ilgili bilgilendirmek amacıyla “İlacım ne eksik ne fazla” semineri düzenlendi

Karatay Belediyesi tarafından yapımı gerçekleştirilen Erenler Anaokulunda, çocukların akılcı ilaç kullanımı ile ilgili bilgilendirmek amaçlı hazırlanan ve Dr. Çiğdem Savaş Duman’ın gerçekleştirdiği “İlacım ne eksik ne fazla” semineri düzenlendi. Seminere Karatay Kaymakamı Abdullah Selim Parlar, Karatay Belediye Başkanı Mehmet Hançerli, Konya İl Sağlık Müdürü Prof Dr. Mehmet Koç, Karatay İlçe Milli Eğitim Müdürü Ömer Büyükmanav, okul idarecileri, öğretmenler, öğrenciler ve veliler katıldı. Dr. Çiğdem Savaş Duman’ın gerçekleştirdiği sunumda doktor tarafından onaylanmadan ilaç kullanılmamasının önemine değindi. Dr. Çiğden Savaş’ın, kişisel bakım ve temizliğinde önemini anlattığı semineri katılımcılar ilgi ile izledi. Karatay Belediye Başkanı Mehmet Hançerli seminer sonrasında gerçekleştirdiği açıklamada “Geleceğin mutlu, kalkınmış ve huzurlu büyük Türkiye’si çocuklarımızın ve gençlerimizin çok iyi şekilde eğitilmesine bağlıdır. Sizler bizim yarınlarımızsınız. Bu nedenle gençlerimizin eğitim meselesine ve gelişmesine imkanlarımız ölçüsünde desteğimizi sürdürüyoruz. Geleceğimizin teminatı gençlerimizi ne kadar iyi yetiştirebilirsek ülkemizin yarınları da o kadar aydınlık olacaktır. Gençlerimiz gelecekte bu ülkeyi ve bu şehri omuzlayacaklar” dedi.

Karatay Belediye Başkanı Mehmet Hançerli, eğitim yatırımlarının önemine dikkat çekerek, ülkemizin geleceği olan çocuklarımızın daha modern ve nezih koşullarda eğitim görmeleri için çalıştıklarını dile getirdi. Hacıveyiszade Mahallesi’ne 8 derslikli bir anaokulu kazandıracaklarını belirten Başkan Hançerli; anaokulunun çok amaçlı salonu, yemekhanesi ve derslikleri ile öğrencilerin ihtiyaçlarına cevap verecek kapasitede olduğunu söyledi. Başkan Hançerli, Fevzi Çakmak Mahallesi’ne 24 derslikli bir ilkokul ve Hamzaoğlu Mahallesi’ne 24 derslikli ortaokul yapacaklarını söyledi. Başkan Hançerli, okulların çok amaçlı salon, beden eğitimi salonu, kütüphane, fen laboratuvarı, müzik dersliği gibi pek çok imkana sahip olacağını dile getirdi.

EŞ DOST TAVSİYESİ İLE İLAÇ KULLANILIYOR

Minik çocukların akılcı ilaç kullanımı konusunda eğitilmelerinin gelecek açısından son derece önemli olduğunu söyleyen İl Sağlık Müdürü Prof. Dr. Mehmet Koç, “Yapılan tüm çalışmalara rağmen halen eş, dost ve akraba tavsiyesi ile ilaç tüketen vatandaşlarımızın olduğunu görüyoruz. Eğitim programlarımıza hem büyüklerimizi hem de miniklerimizi dahil ederek vatandaşlarımızı bilinçlendirme hedefindeyiz. Bu nedenle Sağlık Müdürlüğü olarak küçük yaşlardaki miniklerimize onların anlayacağı materyalleri kullanarak ‘Akılcı İlaç’ kullanımı konusunda daha şimdiden farkındalık oluşturmak istiyoruz” dedi. Bilinçsiz ilaç tüketiminin sadece insan sağlığına değil ülke ekonomisine de büyük zararlar verdiğini vurgulayan Prof. Dr. Koç, yanlış, gereksiz, etkisiz ve yüksek maliyetli ilaç kullanımının ilerleyen zamanlarda büyük boyutlu sorunlara neden olduğunu belirtti.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.