"Karayolu Güvenliği ve Trafik Haftası" etkinliği

"Karayolu Güvenliği ve Trafik Haftası" etkinliği
Trafik polisi üniforması giyen bazı ilkokul öğrencileri, hafta dolayısıyla, kazalar ve kurallara yönelik bilinç oluşturmak amacıyla milletvekilleri ve Meclis çalışanlarına çiçek dağıttı- TBMM Başkanvekili Aydın:"Hakikaten yüzde 98 oranında bizlere bağlı b

ANKARA (AA) - "Karayolu Güvenliği ve Trafik Haftası" dolayısıyla, kazalara ve kurallara dikkati çekerek farkındalık yaratmak amacıyla trafik polisi üniforması giyen bazı ilkokul öğrencileri, milletvekilleri ve TBMM çalışanlarına, Meclis'e girişleri sırasında çiçek dağıttı.

Hafta kapsamında, TBMM, Emniyet Genel Müdürlüğü ve Shell Türkiye'nin de katkılarıyla, trafik kazalarındaki can kayıpları ve sonrasında engelli hale gelinmesinin önlenmesi için "Trafikte engelli kalmayalım, engelleri birlikte aşalım" temasıyla, TBMM'de bazı etkinlikler düzenlendi.

Milletvekilleri ve TBMM çalışanlarına Meclis'e girişlerinde çiçek veren ilkokul öğrencileri, emniyet kemeri takanlara teşekkür etti. Çocuk polisler, emniyet kemeri takmayanları ise uyardı.

Etkinlik kapsamında, TBMM Halkla İlişkiler Binası konferans salonunda örnek trafik kazası videolarıyla yapılan sunumun ardından TBMM Başkanvekili Ahmet Aydın bir konuşma yaptı.

Aydın, şehirleşmenin ve araç sayısının gün geçtikçe arttığını, ancak trafik kazalarının çoğunun kurallara uyulmasıyla önlenebileceğini belirtti.

Sosyal sorumluluk projeleriyle trafik kurallarına uyulmasının öneminin anlatılması gerektiğini kaydeden Ahmet Aydın, "Kazaların pek çoğu emin olun önlenebilir. Burada bizlerin de çıkaracağı çok önemli dersler var, hakikaten yüzde 98 oranında bizlere bağlı bu kazalar. Belki o diğer yüzde 2 de bizlerin tamamlaması gereken unsurlar aslında, ya sürücü olarak yoldayız, ya yolcuyuz o yolda ya da yaya." diye konuştu.

Aydın, "Nerelerde hız kontrolü var, onu biliyoruz, oraya yaklaştıkça frene basıyoruz, orayı geçtikten sonra tekrar gazlıyoruz. Bir başkasının hayatına kastetmeye hiç birimizin hakkı yok, bunu bilerek hareket etmemiz lazım." ifadelerini kullandı.

- "Havayolu ve demiryolunun payı artmalı"

AK Parti Erzurum Milletvekili Prof. Dr. Mustafa Ilıcalı ise 3 yakınını trafik kazasında kaybettiğini ve 35 yıldır trafik kazalarının önlenmesine yönelik akademik çalışmalar yaptığını belirtti.

Trafik kazalarının önlenmesi için havayolunda kullanılan üst düzey teknolojilerin karayolunda da kullanılması gerektiğini belirten Ilıcalı "Bunun siyaseti yok. Bölünmüş yollar artınca, kafa kafaya çarpma oranları düşmüş. Havayolu ve demiryolunun payının artması gerekiyor. Trafik kusur oranlarını azaltmamız gerekiyor, yüzde 98 hatayı insan yapıyor." dedi.

AK Parti Bursa Milletvekili Bennur Karaburun da 23 yaşına kadar yüzme ve su topunda başarılar kazandığını ve iş hayatına atıldıktan sonra geçirdiği, emniyet kemerini takmadığı için ağır yaralandığı trafik kazasının ardından uzun süre komada kaldığını ve tekerlekli sandalyeyle yaşamak zorunda kaldığını anlattı.

Konuşmaların ardından Emniyet Genel Müdür Yardımcısı Mehmet Akdeniz, trafik kurallarının uygulanmasına yönelik çalışmaları nedeniyle Prof. Dr. Mustafa Ilıcalı'ya teşekkür için çiçek takdim etti.

- Simülatör aracında emniyet kemeri kontrolü uygulandı

TBMM Başkanvekili Aydın, TBMM bahçesinde kurulan küçük sahada alkol kullanmış etkisi yapan özel gözlüğü takarak, sabit duran topa vurmaya çalıştı.

Çift görme etkisi yarattığı için topa vuramayan Ahmet Aydın, Emniyet Genel Müdür Yardımcısı Akdeniz ile birlikte simülatör aracına da binerek, emniyet kemeri kullanmamanın yaratacağı etkiyi de test etti.

Aydın, basın mensuplarının, bıyık bırakmasına ilişkin soruyu ise "Zaman zaman içimden geçiyordu. Tabii ki bizim düşüncemiz, bizim irademiz. Tepkiler olumlu. Her insanın kendisinin verebileceği bir karar, bıyıktı, sakaldı, yani bir insanın kılık kıyafeti kendisini ilgilendiriyor. Dün sakal da vardı, sakalı kestim mesela, bakalım hayırlısı." diye yanıtladı.

Etkinlik kapsamında, TBMM bahçesine getirilen emniyet kemeri simülasyon aracında, milletvekilleri ve TBMM çalışanlarına, emniyet kemeri takmanın yararları uygulamalı olarak gösterildi.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.