KARDEMİR'de kurtarma tatbikatı

KARDEMİR'de kurtarma tatbikatı
Tatbikatta senaryo gereği, batarya gaz dağıtım bölgesindeki sızıntıdan zehirlenen işçi kurtarıldı- Genel Müdür Yılmaz:- "KARDEMİR'de hedefimiz sıfır iş kazası. Kazasız çelik üretiminin ulaşılabilir bir hedef olduğunu hiçbir zaman unutmayacağız"

KARABÜK (AA) - Karabük Demir ve Çelik Fabrikaları (KARDEMİR) AŞ'de, İş Sağlığı ve Güvenliği Haftası kapsamında "kurtarma" tatbikatı yapıldı.

Kok Fabrikası'nda düzenlenen tatbikatta, senaryo gereği, batarya gaz dağıtım bölgesindeki sızıntıdan zehirlenerek bilincini kaybeden bir işçi olduğu ihbarı alan kurumun kurtarma ekipleri, hızla olay yerine ulaştı.

Kurtarma ekipleri, tehlike oluşturan gazın bölgeden tahliyesini sağlayarak işçiyi, sağlık ekiplerinin de yardımıyla ambulansa taşıdı. Gazdan etkilenen işçi, daha sonra hastaneye sevk edildi.

Tatbikatı yöneten KARDEMİR AŞ Genel Müdürü Uğur Yılmaz, gazetecilere yaptığı açıklamada, olası acil durumlarda, Karabük'teki sağlık birimleriyle de hızlı temas kurulması gerektiğini belirtti.

Acil durumlarda koordinasyonun önemine değinen Yılmaz, şunları söyledi:

"Hem olay yerinde ilgili ünitelerimiz bu koordinasyonu çok iyi sağlamalı hem de sağlık birimlerimiz Karabük'teki diğer sağlık birimleriyle hızla koordine olabilmeli. Tatbikata katılanlar varsa eksikliklerini hemen gidermeli. Biz bir hafta boyunca acil durum tatbikatları, kaza paylaşımları, eğitimler ve hayata geçirdiğimiz diğer sistematiklerle bu haftayı dolu dolu geçirdik. Bu faaliyetleri aralıksız sürdüreceğiz. KARDEMİR'de hedefimiz sıfır iş kazası. Kazasız çelik üretiminin ulaşılabilir bir hedef olduğunu hiçbir zaman unutmayacağız. Tüm faaliyetlerimizde iş sağlığı ve güvenliği önceliğimiz olacak."

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.