Kardeşini Öldürdüğü İddia Edilen Ağabey Hakim Karşısında

Kardeşini Öldürdüğü İddia Edilen Ağabey Hakim Karşısında
Adana'da ablasının doğum gününde kardeşini öldürdüğü iddiasıyla hakkında ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası istenen sanığın yargılanmasına başlandı

ADANA (AA) - Adana’da ablasının doğum gününde kardeşini öldürdüğü iddia edilen sanık hakkında ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası istenen davanın ilk duruşması görüldü.

Adana 7. Ağır Ceza Mahkemesindeki duruşmaya, kardeşi Muhammet'i (22) öldürdüğü ileri sürülen tutuklu Ahmet Uludağ (24), müştekiler ile sanığın avukatı katıldı.

Sanık Uludağ savunmasında, kardeşini öldürdüğü için pişmanlık duyduğunu söyledi.

Olay günü ablasının doğum günü olduğunu ifade eden Uludağ, şöyle devam etti:

"İşten eve geldim. Sonra ablama pasta ve hediye aldım. Paramın eksik olduğunu görünce anne ve babama sordum. Onlar para almadıklarını söyledi. Kardeşimin almış olabileceğini düşündüm. Kardeşim küfür ederek üzerime geldi. Yüzüme tükürdü. Küfür ederek bağırıyordu. Susmasını istedim. Parayı almadığını söyledi. Daha önce yaptığını söyledim. Evin parası bende toplanıyordu. İhtiyaçları da ben gideriyordum. Aramızda itişme oldu. Annem ve babam araya girdi. Annemi savurdu. Parke taşlarından birini alıp kafama vurmaya çalıştı. Kendimi korudum, taş yere düştü. Taşı alıp fırlattı, anneme değdi. Annemle ilgilenirken tekrar taşı alıp üzerime geldi. Ben de bıçağı aldım ve vurdum. Kaç defa vurdum bilmiyorum. Kardeşim yere yığılınca ben müdahale etmeye çalıştım. Tampon yaptım. ‘Ambulans çağırın’ diye bağırdım. Üzgünüm.”

Söz verilen anne ve babası ise sanıktan şikayetçi olmadıklarını belirtti.

Savcı, sanığın, "kardeşini öldürmek" suçundan ağırlaştırılmış müebbet hapisle cezalandırılmasını, cinayeti haksız tahrik altında işlediği gerekçesiyle indirim uygulanmasını talep etti.

Mahkeme heyeti, sanık Uludağ’ın tutukluluğunun devamına karar vererek duruşmayı karar için erteledi.

Sarıçam ilçesi, Şahintepe Mahallesi’nde Ahmet Uludağ, kardeşini bıçaklayarak öldürdüğü iddiasıyla 10 Ağustos 2017'de tutuklanmıştı.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.