Karşıyaka Belediyespor, Süper Lig'de

Karşıyaka Belediyespor, Süper Lig'de
- Son iki sezonda Erkekler Hentbol 1. Lig'de mücadele eden Karşıyaka Belediyespor, 2018-2019 sezonu için Süper Lig'e davet edildi- Karşıyaka Belediyespor Antrenörü Metin Parlak:- "Karşıyaka'yı gururlandırmaya devam edeceğiz"


İZMİR (AA) - Son iki sezonda Erkekler Hentbol 1. Lig'de mücadele eden Karşıyaka Belediyespor, 2018-2019 sezonu için Süper Lig'e davet edildi.

Karşıyaka Belediyesinden yapılan açıklamada, 2015'te kurulan hentbol takımının, ilk yılında 2. Lig'de, son iki sezonda da 1. Lig'de mücadele ettiği belirtildi. Karşıyaka Belediyespor'un Türkiye Hentbol Federasyonu tarafından 2018-2019 Erkekler Süper Lig'e davet edildiği, kulüp tarihinde tüm branşlarda ilk olan bu başarının, büyük sevinç ve heyecan yarattığı ifade edildi.

Açıklamada görüşlerine yer verilen antrenör Metin Parlak, Karşıyaka'yı Süper Lig'de en iyi şekilde temsil etmek için çalışacaklarını belirtti. Parlak, geçen sezon 1. Lig'i beşinci sırada bitirdiklerini hatırlatarak, şunları kaydetti:

"Türkiye Hentbol Federasyonu tarafından Süper Lig'e davet edildik. Diğer kulüplere kıyasla çok daha küçük bir bütçeyle, kendi imkanlarımız ve sporcularımızla, en önemlisi de amatör ruhla bu noktaya gelmek ciddi bir başarı. Her zaman yanımızda olan başkanımız Hüseyin Mutlu Akpınar'a ve destek veren herkese teşekkür ediyoruz. Karşıyaka'yı gururlandırmaya devam edeceğiz."

Karşıyaka Belediye Başkanı Hüseyin Mutlu Akpınar da en önemli başarıları elde ettikleri branşlardan birinin hentbol olduğuna dikkati çekerek, "Yakaladıkları başarı ivmesiyle Süper Lig'e çıkan, göğsümüzü kabartan tüm sporcularımızı ve emeği geçenleri kutluyor, başarılarının devamını diliyorum." ifadelerini kullandı.


- İzmir'den 3 takım


Erkekler Hentbol Süper Lig'de 14 takımın yer alacağı 2018-2019 sezonunda 3 İzmirli takım mücadele edecek. Karşıyaka Belediyespor'un yanı sıra ligde, Göztepe ve İzmir Büyükşehir Belediyespor yer alıyor.


Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.