Kastamonu'daki Fetö/pdy Davaları

Kastamonu'daki Fetö/pdy Davaları
"Silahlı terör örgütü üyesi oldukları" iddiasıyla yargılanan 4 sanık hakim karşısına çıktı

KASTAMONU (AA) - Kastamonu'da, Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması'na (FETÖ/PDY) yönelik soruşturma kapsamında haklarında dava açılan 4 kişinin yargılanmasına başlandı.

Kastamonu Ağır Ceza Mahkemesinde görülen 3 ayrı duruşmaya, "silahlı terör örgütü üyesi oldukları" iddiasıyla tutuklu bulunan eski astsubay Furkan Ş. ile tutuksuz yargılanan meslekten ihraç edilen öğretmenler Handan A. ve eşi Mustafa A. katıldı.

"Terör örgütü propagandası" yaptığı iddia edilen işçi Selim Ç. ise duruşmaya gelmedi.

Furkan Ş, savunmasında, örgütle bir bağının bulunmadığını öne sürdü.

Sekiz aydır tutuklu olduğunu belirten Furkan Ş, "Tanık beyanlarını kabul etmiyorum. Örgütle bağlantım olmadığı için kimseye iftira atmadım. Onların iftiraları uğruna 8 aydır cezaevinde yatıyorum. Suçsuzum, tahliyemi ve beraatimi talep ediyorum." dedi.

Handan A. ise muhafazakar bir yapıya sahip olduğunu ifade etti.

Başörtülü olarak çalışmak istediğini anlatan Handan A, şöyle devam etti:

"Okul yönetimi ancak sendikalı olmam şartıyla bunun mümkün olacağını söyledi. Aktif Sen'in kendi görüşüme yakın olduğu ve muhafazakar bir yapıya müzahir olduğunu biliyordum. Tamamen dini duygularla bu sendikaya üye oldum. Dernek üyeliğim ise bir arkadaşımın ricası üzerine kağıt üzerinde yapılan bir işlemdir. Kesinlikle hiçbir toplantısına katılmadım. Hiçbir faaliyetinden haberdar değilim. Bank Asyada hesabımın olduğunu bu olaylar başıma geldikten sonra öğrendim. Bu tür işlerle eşim uğraşıyordu. Bank Asya ile alakam yoktur. Suçsuzum, beraatimi istiyorum."

Mustafa A. ise örgütün şifreli haberleşme programı ByLock'u kullanmadığını savundu.

Bank Asyadaki hesabını 2008 yılından itibaren kullandığını kaydeden Mustafa A, "Bank Asyayı faizsiz bankacılık olması nedeniyle tercih etmiştim. Suçsuzum, beraatimi talep ediyorum." diye konuştu.

Furkan Ş'nin tahliyesine karar veren mahkeme heyeti, duruşmaları erteledi.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.