Katar Dışişleri Bakanı Sani'nin Tunus ziyareti

Katar Dışişleri Bakanı Sani'nin Tunus ziyareti
Tunus Dışişleri Bakanı Cihinavi:- "(Suriye'deki iç savaş) Diyalog ve görüşme masasında toplanarak çözüme ulaşmalarından başka bir yol yok. Temennim odur ki diyalog yolunu tercih ederler”- Katar Dışişleri Bakanı el-Sani:- "İkili ilişkilerin güçlenmesini, K

TUNUS (AA) - Tunus'u ziyaret eden Katar Dışişleri Bakanı Şeyh Muhammed bin Abdurrahman el-Sani, mevkidaşı Humeys el-Cihinavi ile görüşmesinin ardından ortak basın toplantısı düzenlendi.

Ortak basın toplantısında, Tunus Dışişleri Bakanı Humeys el-Cihinavi, devrimden bu yana Katar’ın Tunus’a sunmuş olduğu yardımlardan dolayı teşekkür etti.

Bundan sonra da Katar’ın desteğinin devam etmesini arzuladıklarını ifade eden Cihinavi “Tunus’un önceliklerini kapsayan destekler ve özellikle işsizlikle mücadele, iç bölgelerin kalkınması gibi konularda bakanın anlayış gösterdiğini gördüm.” dedi.

Cihinavi, Cumhurbaşkanı el-Baci Kaid es-Sibsi’nin mayıs ayında Katar’a bir ziyaret gerçekleştireceğini belirterek, ziyaretin iki ülke arasındaki ilişkilerin güçlenmesine katkı sağlamasını temenni ettiğini söyledi.

Görüşmede Libya konusunu da ele aldıklarını ifade eden Cihinavi, Libyalıların siyasi çözüm konusunda acele etmelerinin hem Libya hem de Tunus ve bölge için önemli olduğu konusunda her iki bakanın hem fikir olduğunu söyledi.

Suriye'deki iç savaşa da değinen Cihinavi, Suriyelilerin siyasi çözümden yana olmaları gerektiğini belirterek “Diyalog ve görüşme masasında toplanarak çözüme ulaşmalarından başka bir yol yok. Temennim odur ki diyalog yolunu tercih ederler” şeklinde konuştu.

Basın toplantısında konuşan Katar Dışişleri Bakanı Şeyh Muhammed bin Abdurrahman el-Sani, “Bu ziyaret Katar’ın Tunus’un yanında yer aldığını ve almaya devam edeceğini ifade etmek amacıyla gerçekleşmiştir” dedi.

Konuk bakan Sani, “Sosyal, ekonomik alanların yanında terör gibi tehditlere karşı verilen mücadelede Katar’ın destek vermeye devam edeceğini bildirmek amacıyla geldik.” şeklinde konuştu.

Tunus Cumhurbaşkanını yakında Katar'a beklediklerini dile getiren Sani, "İkili ilişkilerin güçlenmesi, Katar’ın ve Katarlıların Tunus’taki yatırımlarının artmasını istiyoruz" dedi.

İki günlük ziyaret için Tunus'a gelen Katar Dışişleri Bakanı el-Sani, Cumhurbaşkanı es-Sibsi tarafından bugün sabah kabul edilmişti.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.