Katar: Kovid-19 salgını nedeniyle dünyadaki krizler ihmal edilmemeli

Katar: Kovid-19 salgını nedeniyle dünyadaki krizler ihmal edilmemeli
DOHA (AA) - Katar, uluslararası toplumun yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgını ile meşgul olurken, dünyanın farklı bölgelerindeki anlaşmazlıkları çözüme...

DOHA (AA) - Katar, uluslararası toplumun yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgını ile meşgul olurken, dünyanın farklı bölgelerindeki anlaşmazlıkları çözüme kavuşturma çabalarını ihmal etmemesi gerektiğini belirtti.

Katar resmi haber ajansı QNA'nın haberine göre, BM Güvenlik Konseyi'nin Pandemi ve Güvenlik başlıklı sanal toplantısında konuşan Katar'ın BM Daimi Temsilcisi Aliya Ahmed bin Seyf Al Sani, Kovid-19 ile mücadele için uluslararası alanda birlikte çalışılması gerektiğini söyledi.

Salgın nedeniyle dünyada şiddetin yayılmasına izin verilmemesi ve düşmanlıkları durdurmak için mevcut krizler ile gerginliklere ortak ve etkili çözümler bulunmasını talep eden Al Sani, "Kovid-19 ile meşgul olunurken dünyanın farklı bölgelerindeki anlaşmazlıkları çözüme kavuşturma çabalarının da ihmal edilmemesi gerektiğini" vurguladı.

Kovid-19 salgınının başta kadınlar ve çocuklar olmak üzere yerlerinden edilmiş milyonlarca mülteci üzerindeki etkisinden duyduğu endişeye işaret eden Al Sani, ülkesinin iki gün önce Suriye halkına 100 milyon dolarlık insani yardım taahhüdünde bulunduğunu hatırlattı.


Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.