Katar'dan Gazze'ye 'Maaş' Yardımı

Katar'dan Gazze'ye 'Maaş' Yardımı
Katar'ın Gazze Şeridi'ndeki devlet memurlarının bir aylık maaşının ödenmesi için 31 milyon dolarlık yardım yapacağı bildirildi

 Katar'ın Gazze'yi Yeniden İmar Komitesi Başkanı Büyükelçi Muhammed el-İmadi, Gazze'de düzenlediği basın toplantısında, ülkesinin bir aylığına devlet memurlarının maaşını ödemek için bölgeye 31 milyon dolarlık yardımda bulunacağını açıkladı.

Güvenlik görevlilerinin hariç tutulacağı yardımın yaklaşık 23 bin 800 çalışanı kapsayacağını belirten İmadi, söz konusu tutarın 2014'te olduğu gibi Birleşmiş Milletler mekanizmaları aracılığıyla aktarılacağını ifade etti.

İmadi, askeri personelin muaf tutulmasına ilişkin ayrıntılı bilgi vermezken, tüm adımların Filistin hükümetiyle koordineli şekilde atıldığının altını çizdi.

Ülkesinin Gazze'deki halkın maruz kaldığı sıkıntıları hafifletmeyi amaçladığını dile getiren İmadi, "Askeri personelin sayıları diğer devlet memurlarına oranla daha az. Askeri personelin sayısı 13 bine ulaşırken, diğerleri 20 bini aşkın. Filistin hükümeti mevcut krize çözüm bulmak için askeri personelin maaşlarını ödemeli." diye konuştu.

İmadi ayrıca geçen perşembe başlayan Gazze ziyareti kapsamında 40 milyon dolar değerinde bazı projelerin imzalanacağını belirterek, "Katar, Gazze'de başta elektrik olmak üzere yaşanan krizlere çözüm bulmak için çaba sarf ediyor." ifadesini kullandı.

İsrailli yetkililerin, Katar'ın yürüttüğü projeler kapsamında bölgeye ürün girişine itiraz etmediğini kaydeden İmadi, ayrıca Fetih ile Hamas arasındaki sorunların çözülmesi ve 2014'te imzalanan anlaşmanın uygulanmasına ilişkin isteğini dile getirdi.

 

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.