Katar'dan Uluslararası Af Örgütü raporuna tepki

Katar'dan Uluslararası Af Örgütü raporuna tepki
Katar'daki Projeler ve Miras Yüksek Kurulu:- "(Uluslararası Af Örgütü'nün raporu), Katar'la ilgili yanıltıcı bir görüntü çiziyor ve olumlu değişimlerin önünü açacak çözümler üretmek yerine işleri daha da karmaşıklaştırıyor"

RİYAD (AA) - Katar'daki Projeler ve Miras Yüksek Kurulu, Uluslararası Af Örgütünün, 2022 FIFA Dünya Kupası'nın düzenleneceği Katar'daki Halife Uluslararası Stadı'nın yapımında görevli işçilerin çalışma şartlarını insan haklarına aykırı bulan raporun "yanıltıcı" olduğunu savundu.

Kurul, internet sitesinde yayımladığı açıklamada, stadın yapımında çalışan tüm işçilerin sağlık güvenliği ve haklarının korunması konusundaki yükümlülüklerin yerine getirildiğini bildirdi.

Katar'ın FIFA Dünya Kupası'na ev sahipliği yapacak niteliklere haiz olmadığı yönündeki herhangi bir imayı kabul etmeyeceklerini belirten Kurul, açıklamasında, "Bu rapor, Katar'la ilgili yanıltıcı bir görüntü çiziyor ve olumlu değişimlerin önünü açacak çözümler üretmek yerine işleri daha da karmaşıklaştırıyor. 2022 Dünya Kupası, işçilerin kullanılması değil işçilerin şartlarının iyileştirilmesi üzerine bina edilecek ve söz verdiğimiz gibi olumlu yöndeki değişim için itici güç oluşturacak." ifadelerine yer verdi.

Açıklamada, söz konusu raporun, stadın inşasında çalışan 40 şirketten sadece 4'ünü kapsadığı ve bunlardaki çalışma şartlarının diğerlerine genellendiği kaydedilirken, örgütün 2015 yılı başında işçilerin çalışma şartlarıyla ilgili bazı sorunlar tespit ettiği ancak bunların 2015 Haziran ayında çözüldüğü hatırlatıldı.

Uluslararası Af Örgütü bugün internet sitesinde "Güzel oyunun çirkin yüzü: 2022 Dünya Kupası için Katar'daki stat inşasında çalıştırılan göçmen işçilerin sömürülmesi" başlığıyla yayımladığı raporda, işçilerin konaklama yerlerinin kirli ve yetersiz olduğunu, vadedilen maaşların eksik ödendiğini, ödemelerin de zamanında yapılmadığını, çalışanların pasaportlarına el konulduğunu ve 88 işçinin Katar'dan ayrılmasına izin verilmediğini bildirmişti.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.