Kaya: Sağlık Meslek Liselerine ilgi artıyor

Kaya: Sağlık Meslek Liselerine ilgi artıyor
Özel Lokman Hekim Sağlık Meslek Lisesi Yönetim Kurulu Başkanı Ali İhsan Kaya hayatın her alanında sağlık ile ilgili atılan temelin sağlık meslek liselerinde başladığını söyledi.

Özel Lokman Hekim Sağlık Meslek Lisesi Yönetim Kurulu Başkanı Ali İhsan Kaya hayatın her alanında sağlık ile ilgili atılan temelin sağlık meslek liselerinde başladığını söyledi. Kaya,gelişen teknoloji ile birlikte insan hayatının önem kazandığı günümüzde eski adıyla Sağlık Meslek Lisesinin ne kadar değerli olduğu bir kez daha ortaya çıktığına dikkat çekerek, “Bu açığı dolduracak okullarının başında Sağlık Meslek Liseleri geliyor. Aileler göz bebeği gibi yetiştirdiği çocuklarının en iyi okullarda okumasını hem de mezun olduktan sonra rahatlıkla iş bulabileceği bir mesleğinin olmasını ister. Bu bağlamda Sağlık Meslek Liselerine olan teveccüh her geçen gün artmaya devam ediyor. Öğrencilerimiz akranlarına göre staj ortamında kurdukları iletişimden dolayı yaşıtlarına göre daha güçlü sosyal becerilere sahip. Hayatın gerçekleriyle erken yüzleştikleri için de hayata bir adım önde başlıyorlar.

Sağlık Meslek Lisesini bitiren öğrenciler, üniversitelerin iki yıllık sağlık bölümlerine ek puan alarak yerleşme şansına da sahip. Bunun yanı sıra iki yıllık önlisans sağlık bölümlerini bitirdikten sonra Dikey Geçiş Sınavı (DGS) ile sağlık alanında 4 yıllık lisans programların tamamlayabiliyorlar. Sağlık alanı dışında farklı bir bölüm okumak istediklerinde de diğer liselerden mezun öğrencilerle aynı haklara sahip oluyorlar. Sağlık Bakanlığı 2018 yılında itibaren İŞKUR aracılığı ile bu okullardan mezunların Klink Destek Personeli olarak atanmasını sağlıyor. Ayrıca Sayın Cumhurbaşkanımızın bir sağlık kuruluşun açılışında, ‘Yardımcı Hemşirelerin belli bir süre kamuda çalıştıktan sonra hemşire unvanı ile devam edeceklerini beyan etmişlerdir. Ülkemizde yapımına başlanan şehir hastaneleri ile sağlık alanında önemli bir statü kazandırılan sağlık birimleri her zaman revaçta olması bakımından sağlık meslek liselerinin önemini bir kez daha ortaya koymuştur” ifadelerine yer verdi. (Bedrettin Yalçın)

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.