Kaymakam adayları Çanakkale'de

Kaymakam adayları Çanakkale'de
Gelibolu Yarımadası'na gelen 101. dönem kaymakam adayları, şehitlikleri gezdi

İçişleri Bakanlığı Eğitim Daire Başkanlığı tarafından düzenlen "Kuruluştan Kurtuluşa" programı kapsamında 101. dönem kaymakam adayları, Çanakkale Savaşlarının Yaşandığı Gelibolu Yarımadası'nı ziyaret etti.
Program çerçevesinde, Gelibolu Yarımadası'na gelen 61 kaymakam adayını, Eceabat Kaymakamı Murat Uzunparmak karşıladı.
Adaylar, tarihi Namazgah ve Mecidiye tabyaları, Şahindere ve 57. Alay Şehitliği, Yahya Çavuş Anıtı, Conkbayırı ve Şehitler Abidesi'ni gezdi, şehitler için dua etti.
İçişleri Bakanlığı Eğitim Daire Başkanlığı Şube Müdürü Mustafa Irmak, AA muhabirine yaptığı açıklamada, adayların "Kuruluştan Kurtuluşa" adlı gezi kapsamında, Eskişehir, Bilecik ve Bursa'nın ardından Gelibolu Yarımadası'na geldiğini belirtti.

Irmak, "Kaymakam adaylarımızın Çanakkale ruhunu bundan sonraki süreçte görev yapacakları yerlere taşımalarını istiyoruz. Atalarımızın izinden bizler de gitmek istiyoruz.'' ifadelerini kullandı.

Kaymakam adaylarından Murat Irgatoğlu ise bakanlığın, ülkeyi bir ucundan diğer ucuna tanımalarını sağladığını vurgulayarak "Zorlukları aşarak bugünlere geldiğimiz, zaferler kazandığımız, büyük mücadelenin verildiği Çanakkale'de şehitlikleri ziyaret ettik. Bu mücadele ruhunu bu topraklarda bire bir yaşıyoruz. Emeği geçenlere teşekkür ediyoruz.'' dedi.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.