Kayseri'de öğrencilere süt dağıtıldı

Kayseri'de öğrencilere süt dağıtıldı
KAYSERİ (AA) - Kayseri'de, "Okul Sütü Programı" kapsamında öğrencilere süt dağıtılmaya başlandı. Milli Eğitim Bakanlığı, Gıda, Tarım ve Hayvancılık...

KAYSERİ (AA) - Kayseri'de, "Okul Sütü Programı" kapsamında öğrencilere süt dağıtılmaya başlandı.

Milli Eğitim Bakanlığı, Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı ve Sağlık Bakanlığı tarafından uygulanan Okul Sütü Programı çerçevesinde, kentte hafta içi 3 gün, 108 bin öğrenciye süt dağıtılacak.

Bu kapsamda Kayseri Vali Yardımcısı Gökhan Azcan, İl Milli Eğitim Müdürü Bilal Yılmaz Çandıroğlu, Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Özkan Kayacan'ın katılımıyla Melikgazi ilçesinde bulunan Habibe Taş İlkokulunda süt dağıtımı yapıldı.

Azcan, burada yaptığı açıklamada, Okul Sütü Programı'nın çocukların sağlıklı eğitim alabilmeleri, sağlıklı beslenmesi için çok güzel bir kampanya olduğunu söyledi.

Bunun süt içme alışkanlığının geliştirilmesi ve yerleştirilmesi açısından son derece önemli bir uygulama olduğunu belirten Azcan, "Bu sene ki hedefimiz çok büyük. Sene sonuna kadar haftanın 3 günü 108'e yakın öğrenciye süt dağıtacağız" dedi.

İl Milli Eğitim Müdürü Bilal Yılmaz Çandıroğlu, Kayseri'de Okul Sütü Programı'ndan 108 bin öğrencinin yararlanacağını kaydetti.

Yıl sonuna kadar da 6,5 milyon paket süt dağıtmayı planladıklarını ifade eden Çandıroğlu, "Geçen sene de velilerimizin yüzde 98 kabulüyle süt dağıtımını gerçekleştirdik. Hemen hemen bütün ilçelerimizde dağıtıldı. Bu uygulamadan öğrencilerimiz de velilerimiz de son derece memnun. Çocuklar alışkanlıklarını bu yaşlarda kazanır. İnşallah bu uygulama ile çocuklarımız süt içme alışkanlığını kazanır ve devam ettirirler" diye konuştu.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.