Kayseri'deki bazı halk otobüslerine bilet operasyonu

Kayseri'deki bazı halk otobüslerine bilet operasyonu
Gözaltına alınan 47 halk otobüsü şoförü ve sahibinden 7'si tutuklandı

KAYSERİ (AA) - Kayseri'de, halk otobüslerindeki bilet okuma cihazlarına müdahale ettikleri iddiasıyla gözaltına alınan 47 halk otobüsü şoförü ve sahibinden 7'si tutuklandı.

Halk otobüslerindeki bilet okuma cihazlarına müdahale ederek, kamuyu yaklaşık 1 milyon lira zarara uğrattıkları gerekçesiyle gözaltına alınan 47 kişiden 27'si emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edildi.

Zanlılardan M.S. (35), N.D.(25), A.T. (42), A.Ç. (24), E.E. (28), N.G. (32) ve M.S.Ç.(32) çıkarıldıkları mahkemece tutuklandı, 20 kişi ise tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı.

Büyükşehir Belediyesi Çağrı Merkezi ve Emniyet Müdürlüğüne yapılan ihbarlar ve ilgililerin ifadeleri doğrultusunda, bazı halk otobüsçülerinin, biletleri okuyan validatör cihazlarında oynama yaparak tek binişlik biletleri okutmadığı ve bunları biriktirerek toplu olarak tekrar sattıkları yönündeki ihbarlar üzerine geçen yılın aralık ayında savcılığa suç duyurusunda bulunulmuş, 2 Nisan'da yapılan operasyonda, 47 halk otobüsü şoförü ve sahibi gözaltına alınmış, 20'si emniyetteki işlemlerinin ardından savcılık talimatıyla serbest bırakılmıştı.

Bilet okuma cihazlarına müdahale edildiği belirlenen 29 halk otobüsünde de inceleme başlatılmıştı.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.