Kazada Ölen Kardemir İşçileri Defnedildi

Kazada Ölen Kardemir İşçileri Defnedildi
Karabük'te, KARDEMİR işçilerini taşıyan servis otobüsünün kontrolden çıkarak bir eve girdiği kazada ölen 4 kişinin cenazesi toprağa verildi

KARABÜK (AA) - Karabük Demir Çelik Fabrikası (KARDEMİR) işçilerini taşıyan servis otobüsünün kontrolden çıkarak bir eve girmesi sonucu ölen 4 kişinin cenazesi defnedildi.

Karabük Eğitim ve Araştırma Hastanesi morgundan yakınları tarafından alınan servis sürücüsü Şükrü Parlak ile işçiler Saffet Toğlu, Osman Özdemir ve Yasin Çelikkafa'nın cenazeleri, KARDEMİR Haddehane Meydanı'na getirildi.

Burada düzenlenen cenaze törenine, Karabük Valisi Kemal Çeber, Belediye Başkanı Rafet Vergili, Emniyet Müdürü Mehmet Emin Akay, KARDEMİR Yönetim Kurulu Başkanı Ömer Faruk Öz, TSO Başkanı Tuncay Özcan, Kardemir Karabükspor Başkanı Ziya Ünsal, Çelik-İş Sendikası Genel Merkez ve şube yöneticileri ile KARDEMİR işçileri katıldı.

İl Müftüsü Halil Bektaş tarafından kıldırılan cenaze namazının ardından işçiler Saffet Toğlu, Osman Özdemir ve Yasin Çelikkafa'nın naaşları, Esentepe Mahallesi Deretarla Selimiye Camisi'ne getirildi. Buradaki cenaze törenine eski TBMM Başkanı ve AK Parti Karabük Milletvekili Mehmet Ali Şahin de katıldı.

İşçilerin cenazeleri daha sonra Kapullu Mahallesi'ndeki aile mezarlığında toprağa verildi. Sürücü Parlak'ın naaşı ise Kastamonu'nun Araç ilçesine gönderildi.

Dün gece saatlerinde, KARDEMİR'e işçi götüren Şükrü Parlak yönetimindeki 78 S 0292 plakalı servis otobüsü, Kurtuluş Mahallesi Kurtuluş Caddesi'nde rampa aşağı inerken kontrolden çıkarak, önce park halindeki 78 EA 159 plakalı otomobile çarpmış, ardından da yol kenarındaki Mustafa Sarı'ya ait tek katlı eve girmişti. Kazada sürücü Parlak ile işçilerden Saffet Toğlu, Osman Özdemir ve Yasin Çelikkafa hayatını kaybetmişti. Yaralanan işçiler İsmet Küçükzoroğlu ve Kamil Ünal, Karabük Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne kaldırılmıştı.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.