Kdc'nin Doğusunda Ugandalı Ayrılıkçılardan Saldırı

Kdc'nin Doğusunda Ugandalı Ayrılıkçılardan Saldırı
Ugandalı ayrılıkçıların Beni kentine saldırısında 12 sivil ve 1 asker yaşamını yitirdi

DAKAR (AA) - Kongo Demokratik Cumhuriyeti'nin (KDC) doğusundaki Beni kentinde Ugandalı ayrılıkçılar tarafından düzenlenen saldırıda 12 sivil ve 1 asker hayatını kaybetti.

Ülke basınındaki haberlere göre, Uganda merkezli ayrılıkçı Müttefik Demokratik Güçler'e (ADF) bağlı gruplar, Kuzey Kivu eyaletinin Beni kentinde pala ve silahlarla askeri ve sivil mevkilere saldırdı.

Saldırının gerçekleştiği bölgenin yöneticisi Alois Mbwarara, basına yaptığı açıklamada, 12 sivil ve 1 askerin yaşamını yitirdiğini belirtti.

Ayrılıkçıların, KDC askeri giysileri giydiğini ifade eden Mbwarara, 10'dan fazla çocuğun da kaçırıldığını aktardı.

ADF, 22 Eylül'de Beni'de düzenlediği saldırıda 20 sivil ve 4 askerin ölümüne neden olmuştu.

İnsani yardım kuruluşları verilerine göre, Uganda'da 1986'dan bu yana iktidarda bulunan Yoveri Museveni rejimine karşı 1990'lı yıllarda kurulan ADF'nin saldırılarında binden fazla kişi yaşamını yitirdi.

Ülkenin doğusunda 1995'ten bu yana faaliyet gösteren ADF, Kongo Demokratik Cumhuriyeti ve Uganda devletleri ile Birleşmiş Milletler (BM) tarafından terör örgütü olarak kabul ediliyor.

Örgüt, geçen aralıkta Beni'de bulunan BM üssüne saldırmış, 15 barış gücü askerini öldürmüş, 40'ını yaralamıştı.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.