KDK'dan tavsiye kararı

KDK'dan tavsiye kararı
Kamu Denetçiliği Kurumu, tıbbi teknolog olarak göreve başlayan memurun, görev tanımı dışında bir birime gönderilmesini hukuka aykırı bularak, bu kişinin görev tanımına uygun şekilde görevlendirilmesi yönünde tavsiye kararı aldı

ANKARA (AA) - Kamu Denetçiliği Kurumunca (KDK), tıbbi teknolog olarak işe alınan memurun, görev tanımı dışındaki birime gönderilmesi hukuka aykırı bulunarak, bu kişinin görev tanımına uygun şekilde görevlendirilmesi yönünde tavsiye kararı verildi.

KDK'dan yapılan açıklamaya göre, tıbbi teknolog olarak göreve başlayan memur, 48 gün yıllık izin ve 75 gün sağlık izni kullandı. İşe dönüşte kurum içi görevlendirmeyle istatistik biriminde çalıştırılan memur, hukuka aykırılık iddiasıyla ilgili idareye başvurarak, hak ihlalinin giderilmesini istedi.

Talebi reddedilen memur, söz konusu işlemin geri alınmasını ve görev tanımına uygun şekilde görevlendirilmesi talebiyle KDK'ya başvurdu.

Şikayeti inceleyen KDK, Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreterliğinden konu hakkında bilgi istedi. Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreterliğinin, KDK'ya gönderdiği cevabi yazıda, şikayetçinin tıbbi teknolog olarak göreve başladığı, görev tanımına uygun eğitim biriminde görevlendirildiği ancak göreve başladığı tarihten itibaren 48 gün yıllık izin, 75 gün de çeşitli hastalıklar sebebiyle istirahat raporu kullandığı, eğitimle ilgili hiçbir çalışmada bulunmadığı belirtildi.

KDK, şikayetçinin tıbbi teknoloğun görev tanımının sınırlarını aşar nitelikte olan ve diğer hizmet sınıflarında bulunan kamu personelinin görevi kapsamında yer alan istatistik biriminde görevlendirilmesinin, 657 sayılı Devlet Memurları Kanunu'nda düzenlenen hiçbir memurun sınıfı dışında bir görevde çalıştırılamayacağı hükmüne aykırılık oluşturduğuna karar verdi.

Somut olayda idarenin, şikayetçinin farklı zamanlardaki izin taleplerini kabul ederken ve söz konusu izinleri kullandırırken kamu hizmetinin aksamasına yol açmayacağını gözeterek değerlendirme yaptığını dikkate alan KDK, dolayısıyla idarenin, şikayetçinin hizmet sınıfına ve görev tanımına uygun bulunmayan görevlendirmesinin gerekçelerinden biri olarak sık sık izin kullandığını ileri sürmesinin hukuka uygun olmadığını tespit etti.

KDK, şikayetçinin istatistik biriminde görevlendirilmesi işleminin hukuka aykırı olduğunun tespitiyle, söz konusu işlemin geri alınması, görev tanımına uygun yeni görevlendirme yapılarak mağduriyetinin giderilmesi yönünde yeni bir işlem için Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreterliğine tavsiye kararı verdi.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.