Kedi ve köpekler "Elizabeth yakası"ndan kurtulacak

Kedi ve köpekler "Elizabeth yakası"ndan kurtulacak
Niğde'de bir veteriner hekim, kedi ve köpeklerin vücutlarındaki yaraları yalayarak iyileşme sürecini geciktirmelerine engel olan ve "Elizabeth yakası" diye tabir edilen boyunluklara alternatif olarak daha hızlı ve konforlu tedavi imkanı sağlayan "Win-Pet"

NİĞDE (AA) - MUHAMMED YASİR AYDOĞAN - Kedi ve köpeklerin ameliyat sonrası yaralarına temas etmemeleri için giydirilen "Elizabeth yakası" olarak bilinen boyunluklara alternatif olarak nanoteknolojik malzemeyle iyileşme sürecini hızlandıran ve konforu artıran "Win-Pet" adlı medikal ürün geliştirildi.

Niğde'nin Bor ilçesinde yaklaşık 2 yıldır Win-Pet adlı medikal ürünün Ar-Ge çalışmasını yürüten veteriner hekim Emirhan Yaramancı, kir ve leke tutmayan, yırtılma dayanımı yüksek, tamamen yerli malzemeler kullanılarak üretilen nanoteknolojik özelliğe sahip kumaştan "Win-Pet" adlı medikal ürün tasarladı.

Kedi ve köpeklerin boyunlarına takılan "Elizabeth yakası"na (hayvanların boynuna geçirilen huniye benzeyen aparat) alternatif olarak geliştirilen Win-Pet'in Niğde OSB'de bir fabrikada üretimi devam ediyor. Win-Pet, yaklaşık 5 bin adet üretildikten sonra iç ve dış piyasada satışa sunulacak.

AA muhabirine açıklama yapan Yaramancı, kedi ve köpeklerin ameliyat sonrasında dikiş atılan yaralarını yalamamaları ve o bölgelere zarar vermemeleri için kullanılan "Elizabeth yakası"na alternatif ve daha kullanışlı ürün geliştirdiklerini söyledi.

Win-Pet için "faydalı model" belgesinin yanı sıra uluslararası patent, marka, logo ve endüstriyel tasarım tescilini aldıklarını aktaran Yaramancı, "Win-Pet'i ilk olarak pet şişeden yaptık, sonrasında teknik kumaşlarla çalıştık. Nanoteknoloji özelliğine sahip kir ve leke tutmayan, yırtılma dayanımı oldukça yüksek kumaşlarla Win-Pet'i üretebileceğimize karar verdik ve ürünü geliştirdik. Kedi köpek elbiselerine benzer ama aslında elbise değildir. Win-Pet, ameliyat sonrasında hekim tavsiyesiyle kullanılacak medikal üründür." dedi.

- İyileşme hızını artırıyor

Yaramancı, Win-Pet sayesinde hayvanların iyileşme sürecini çok daha rahat, konforlu geçireceğini dile getirerek "Elizabeth yakası dışında köpeğin ağzının kapalı tutulması gibi yöntemler de kullanılmaktadır. Bu da hayvanlara, hekim ve hasta sahibine rahatsızlık vermektedir. Win-Pet yarı steril, çok rahat, konforlu ve iyileşme hızını artıran bir ürün. Vücudu bir elbise gibi sardığı için büyük hayvanlarda da güvenle kullanabileceğiniz bir ürün." diye konuştu.

Niğde OSB'de üretimi devam eden ürünü öncelikle iç piyasaya süreceklerini daha sonra yurt dışına ihraç etmeyi planladıklarını aktaran Yaramancı, yaklaşık bir ay sonra 5 bin adet ürünün satış hazır olacağını kaydetti.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.