Kedinin yavruları sezaryen ile kurtuldu

Kedinin yavruları sezaryen ile kurtuldu
Bitlis'in Tatvan ilçesinde yavrulamak üzere olan ancak durumu kötüleşen kedi, Sokak Hayvanlarını Kısırlaştırma ve Rehabilitasyon Merkezinde sezaryen ile yavrularını dünyaya getirdi

BİTLİS (AA) - Tatvan'da sağlık merkezinin önünde görevlilerce yavrulamak üzere olduğu fark edilen kedi, götürüldüğü merkezde durumunun iyi olmadığı belirlenince yavrularını sezaryen ile dünyaya getirdi.

Alınan bilgiye göre, 2 No'lu Aile Sağlığı Merkezinin kapısında yavrulamak üzere olan kediyi fark eden görevliler, Tatvan Belediyesi Sokak Hayvanlarını Kısırlaştırma ve Rehabilitasyon Merkezine haber verdi.

Ekipler tarafından merkeze götürülen kedinin yavruları sezaryen ile alındı.

Veteriner Sefer Durmuş, yaptığı açıklamada, kedi ve yavrularının sağlık durumunun iyi olduğunu söyledi.

Doğum süresi geçtiği için kediyi acilen ameliyata aldıklarını belirten Durmuş, "Yapılan ihbar üzerine kedi bize getirildi. Genel durumu maalesef kötüydü. Normal doğum için gözlem altında tuttuk. Normal doğum gerçekleşmediği için ameliyata aldık. Operasyon başarılı geçti ve 4 yavrumuz oldu. Sezaryen ile kısırlaştırma işlemlerini de yaptık. Kedinin ve yavrularının sağlık durumları çok iyi. Belli bir süre burada gözlem altında tutacağız. Ardından yavrularını sahiplendireceğiz." diye konuştu.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.