Kent Sorunları Uluslararası Forumda Tartışılacak

Kent Sorunları Uluslararası Forumda Tartışılacak
Çevre, iklim, ulaşım, altyapı, konut ve göç gibi kentlerin sorunlarının ele alınacağı Marmara Uluslararası Kent Forumu, İstanbul'da yapılacak

İSTANBUL - Marmara Belediyeler Birliğince İstanbul'da ilk kez düzenlenecek Marmara Uluslararası Kent Forumu'nda (Marmara Urban Forum-MARUF) göçten iklim değişikliğine, şehir teknolojileri ve inovasyondan kamusal mekana kadar kente ilişkin birçok konu ele alınacak.

Marmara Belediyeler Birliğinden yapılan açıklamaya göre, Türkiye'ye şehircilik alanında küresel marka olacak İstanbul merkezli bir kent forumunun kazandırılması amacıyla bu yıl ilk kez düzenlenecek forum, şehirlerin tasarımı, dönüşümü ve yönetiminde önemli rol oynayan tüm paydaşları bir araya getirecek.

Kentsel hizmetler ile kent yönetimi konusunda farklı yaklaşımların değerlendirileceği forum, İstanbul Kongre Merkezi'nde 1-3 Ekim tarihleri arasında yapılacak.

İki yılda bir uluslararası düzeyde düzenlenecek forum, 25 ülkeden 200'den fazla konuşmacı ve aralarında 100'den fazla belediye başkanının bulunduğu 3000'den fazla katılımcıyla bilgi, deneyim ve olanak paylaşımına zemin oluşturulacak.

Sürdürülebilir kalkınma hedefleri doğrultusunda Çözüm Üreten Kentler sloganıyla düzenlenen MARUF, şehirlerin sorunlarının yanında, önemi ve fonksiyonunu da tartışmak için farklı seslerin bir araya geleceği, küresel ve yerel bilgilerin paylaşımına zemin hazırlayan bir platform olacak. Forum, kentleşme sürecinin bireyler ve toplumların hayatında ve kentte yarattığı ekonomik, politik, sosyal, ekolojik değişim ve sorunları çözüm yollarıyla birlikte yerel, bölgesel, ulusal ve uluslararası düzeylerde dayanışma ve iş birliği içinde incelemeyi amaçlıyor.

Dünyadan ve Türkiye'den belediye başkanlarından sivil topluk kuruluşu temsilcilerine, akademisyenlerden teknoloji kuruluşlarına kentin tüm paydaşlarının aynı platformda bir araya geleceği forumda, 3 gün boyunca paneller, eş zamanlı oturumlar, söyleşiler, yuvarlak masa toplantıları, atölyeler, dinletiler, sergiler, yarışmalar ve teknik geziler düzenlenecek.

- Kentlerin sorunları 12 temayla ele alınacak

MARUF, ilk yılında geniş bir perspektifle 12 temayla kentler dünyasına detaylı bir bakış sunacak. Forumda, çevre ve iklim değişikliği, şehir teknolojileri ve inovasyon, ulaşım ve hareketlilik, kentsel altyapı, konut, çevre, göç, kent ağları, yerel kalkınma, sosyal kapsayıcılık, dayanıklılık, kamusal mekan ve yönetişim konuları ele alınacak.

Partnerleri arasında Dışişleri Bakanlığı Avrupa Birliği Başkanlığı, İKSV, WRI Türkiye Sürdürülebilir Şehirler, Uluslararası Toplu Taşımacılar Birliği (UITP), Türkiye Belediyeler Birliği gibi kuruluşların yanı sıra Marmara Bölgesi'nde yer alan birçok belediye, kalkınma ajansı ve üniversitenin yer aldığı forumun yürütme ve danışma kurulunda Türkiye'den ve dünyadan pek çok yetkin isim bir araya geldi.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.