"Keskin nişancılar" sporcuları eğitiyor

"Keskin nişancılar" sporcuları eğitiyor
TSK'daki görevlerinden ayrılan eski Uzman Çavuş Özkan Çivi ve Yusuf Tuğsat, Kahramanmaraş'ta sporculara havalı tabancada keskin nişancılık eğitimi veriyor- Tuğsat: "Uzman Çavuş olarak görev yaptığım dönemlerde geceleri operasyonlara giderdik, gündüzleri i

KAHRAMANMARAŞ (AA) - ERSOY SEVİNÇ - Türk Silahlı Kuvvetlerinden ayrılan (TSK) eski Uzman Çavuş Özkan Çivi ve Yusuf Tuğsat, atıcılık tecrübelerini Kahramanmaraş'ta havalı tabanca takımı sporcularıyla paylaşıyor.

Tuğsat ve Çivi, Kahramanmaraş'ta kurulan havalı tabanca takımında antrenör olarak görev yaparak gençleri kötü alışkanlıklardan uzak tutup verdikleri eğitimlerle başarılı birer sporcu olmaları için çalışıyor.

Havalı tabanca antrenörü Yusuf Tuğsat, AA muhabirine yaptığı açıklamada, 1997-2002 yıllarında uzman çavuş olarak görev yaptığını söyledi.

Doğu Anadolu Bölgesi'nde terörle mücadele operasyonlarına katıldığını ve askerlere 3 yıl "keskin nişancı" eğitimi verdiğini anlatan Tuğsat, şöyle konuştu:

"Uzman çavuş olarak görev yaptığım dönemlerde geceleri operasyonlara giderdik. Gündüzleri ise askerlere savaş, nişancılık ve spor eğitimi yaptırıyorduk. TSK'daki tecrübemizi sporcularımıza aktarıyoruz. Havalı tabanca sporunda önemli başarılara imza attık. Buradaki amacımız olimpiyatlara sporcu yetiştirmek."


- "Gençleri geleceğe emin adımlarla hazırlıyoruz"


Özkan Çivi ise 2000 yılında başladığı uzman çavuşluk mesleğinden 5 yıl sonra sağlık sorunları nedeniyle malulen emekli olduğunu söyledi.

Daha sonra Kahramanmaraş Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğünde atıcılık eğitimleri vermeye başladığını belirten Çivi, bu görevi 7 yıldır yaptığını ifade etti.

Havalı tabancada daha çok asker ve polislerin başarılı olduğunu anlatan Çivi, "Burada amacımız gençleri bu sporda başarılı hale getirmek. Bu nedenle antrenmanlarımızı sürdürüyoruz. Sporcuların geleceğe emin adımlarla hazırlanmaları için elimizden geleni yapıyoruz" diye konuştu.

Çivi, Kahramanmaraş Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü Havalı Tabanca takımının, 4-7 Şubat'ta düzenlenen Havalı Silahlar Federasyon Kupası'nda yıldız erkeklerde Türkiye birincisi, genç erkeklerde Türkiye ikincisi, yıldız kızlarda ise Türkiye üçüncülüğü elde ettiğini sözlerine ekledi.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.