Keşmir'de askeri araca saldırı: 2 ölü

Keşmir'de askeri araca saldırı: 2 ölü
YENİ DELHİ (AA) - Hindistan'ın kuzeyindeki Cammu Keşmir eyaletinin Srinagar kentinde direnişçi bir grubun askeri otobüse düzenledikleri silahlı saldırıda...

YENİ DELHİ (AA) - Hindistan'ın kuzeyindeki Cammu Keşmir eyaletinin Srinagar kentinde direnişçi bir grubun askeri otobüse düzenledikleri silahlı saldırıda 2 asker hayatını kaybetti.

Polis yetkilisi, AA muhabirine yaptığı açıklamada, direnişçilerin askeri bir otobüse ateş açıp yakındaki bir kamu binasına sığındıklarını belirtti. Polis, açılan ateş sonucu 2 askerin öldüğünü, 10 kişinin de yaralandığını bildirdi.

Kamu binasının boşaltıldığını kaydeden polis yetkilileri, rehin alma durumunun olmadığını ve binanın etrafının sarıldığını açıkladı.İngiltere'den 1947 yılında bağımsızlıklarını kazanan Hindistan ve Pakistan, Keşmir nedeniyle 1948, 1965 ve 1971'de 3 kez savaşmıştı. Hindistan, Pakistan'ı, Cammu Keşmir eyaletinde saldırılar düzenlemeleri için çeşitli grupları silahlandırmakla suçluyor.

Cammu Keşmir'deki şiddet olaylarında 70 binden fazla kişinin yaşamını yitirdiği sanılıyor.

Hindistan, Müslümanların çoğunlukta olduğu Cammu Keşmir'de yarım milyon asker bulunduruyor.


Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.