Kıbrıs Barış Harekatı'nın 44. Yıl Dönümü Kutlanıyor

Kıbrıs Barış Harekatı'nın 44. Yıl Dönümü Kutlanıyor
LEFKOŞA (AA) - Kıbrıs Barış Harekatı'nın 44. yıl dönümü etkinlikleri kapsamında Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti (KKTC) Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı...

LEFKOŞA (AA) - Kıbrıs Barış Harekatı'nın 44. yıl dönümü etkinlikleri kapsamında Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti (KKTC) Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı ve Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay'ın katılımında resmi tören düzenlendi.

Girne Kapısı'ndaki Atatürk Anıtı'ndaki törene, KKTC Cumhurbaşkanı Akıncı ve Cumhurbaşkanı Yardımcısı Oktay'ın yanı sıra AK Parti Ankara Milletvekili Tuğrul Türkeş ile AK Parti Erzurum Milletvekili Recep Akdağ, TBMM Başkan Vekili Levent Gök, Türkiye’nin Lefkoşa Büyükelçisi Derya Kanbay, TSK Temsilcisi Hava Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Atilla Gülan, Kıbrıs Türk Barış Kuvvetleri Komutanı Tümgeneral Yılmaz Yıldırım, Güvenlik Kuvvetleri Komutanı Tuğgeneral Tevfik Algan, diğer askeri ve sivil yetkililer katıldı.

KKTC Cumhurbaşkanı Akıncı ve Cumhurbaşkanı Yardımcısı Oktay Atatürk Anıtı'na çelenk bırakmasının ardından saygı duruşunda bulunuldu. Törende, İstiklal Marşı'nın okunması ve bayrakların göndere çekilmesinin sonrasında Akıncı ve Oktay anıt özel defterini imzaladı.

Cumhurbaşkanı Akıncı, deftere şunları yazdı:

"Aziz Atatürk, 20 Temmuz Barış ve Özgürlük Bayramı'nın 44. yılında yine huzurunuzdayız. İlke ve devrimlerinizi hiçbir zorlama olmadan benimsemiş bulunan Kıbrıs Türk halkı böylesi bir günde sizi saygı ve rahmetle yad etmektedir. Sizin 'Çağdaş Uygarlığa Ulaşma' hedefinizi ve 'Yurtta Barış, Dünyada Barış' ilkenizi özümsemiş, demokratik ve laik bir toplum olarak yaşamını sürdürmeyi temel prensip sayan toplumumuz, bu doğrultuda gelişimini sürdürecektir. Sizden aldığımız ilhamla yolumuza devam edeceğiz. Bu düşüncelerle sizi bir kez daha saygı ile anıyoruz. Ruhunuz şad olsun.”

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Oktay ise anıt özel defterinde şu ifadeleri kaleme aldı:

“Aziz Atatürk, Kıbrıs Türk Halkıyla güç birliği içerisinde gerçekleştirdiğimiz şanlı Barış Harekatı'nın 44. yıl dönümünü idrak etmenin heyecan ve gururuyla manevi huzurunuzdayız. Türkiye Cumhuriyeti, Kıbrıs Türkü’nün verdiği çetin mücadeleyle aziz şehitlerimizin kanlarıyla kazanılan hürriyet ve refahın teminatı olmaya devam edecek. Tarihi ve vicdani sorumluluğunu hassasiyetle yerine getirmeyi sürdürecektir. Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nin haklı davası için verilen mücadeleye olan inancımızı, zorlu davamızdaki birliğimizi bir kez daha teyit ediyor, aziz hatıranı şükran ve rahmetle yad ediyoruz.”

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.