Kıbrıs müzakereleri

Kıbrıs müzakereleri
BM Genel Sekreteri'nin Kıbrıs Özel Danışmanı Eide, Rum lider Anastasiadis ile görüştü- Eide: - "Olası bir çözümde birleşik bir Kıbrıs özel yatırımcıları çekecek. Çözümle birlikte adada daha çok zenginlik olacak"

LEFKOŞA (AA) - Birleşmiş Milletler (BM) Genel Sekreteri'nin Kıbrıs Özel Danışmanı Espen Barth Eide, olası bir çözümde birleşik bir Kıbrıs’ın özel yatırımcıları çekeceğini belirterek, "Çözümle birlikte adada daha çok zenginlik olacak" dedi.

Eide, Rum Başkanlık Sarayı'nda Rum lider Nikos Anastasiadis ile görüştü.

Daha sonra açıklamalarda bulunan Eide, Anastasiadis ile verimli görüşme yaptığını belirterek, müzakerelerde çözümün ekonomik yönünün daha önce hiç olmadığı kadar ele alındığını kaydetti.

Eide, "Olası bir çözümde birleşik bir Kıbrıs özel yatırımcıları çekecek. Çözümle birlikte adada daha çok zenginlik olacak" diye konuştu.

Görüşmede, Kıbrıs sorununa olası bir çözümde finanse edilecek "garantiler" gibi çeşitli faktörleri de konuştuklarını söyleyen Eide, Anastasiadis ve KKTC Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı arasındaki bir sonraki görüşmenin 13 Şubat'ta gerçekleşeceğini hatırlattı.

Eide, Kıbrıslı Rum müzakereci Andreas Mavroyiannis ve Kıbrıslı Türk müzakereci Özdil Nami’nin geçen hafta Bürüksel'de Avrupa Komisyonu Başkanı Jean-Claude Juncker de dahil üst düzeyde görüşmelerde bulunduklarını anımsatarak, bunu "tarihi bir görüşme" olarak nitelendirdi.

Her iki müzakerecinin Kıbrıs'ta yapılan çalışmalara destek konusunda güvenceler aldıklarını ifade eden Eide, Avrupa Birliği'nin KKTC'deki çalışmalarını örnek gösterdi.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.