Kılıçdaroğlu Ruhani Liderlerle Bir Araya Geldi

Kılıçdaroğlu Ruhani Liderlerle Bir Araya Geldi
Süryani Katolik Patrikvekili Sağ: "Sakın ve sakın bizi hiçbir partinin elemanları olarak, şu partinin veya bu partinin elemanları gözüyle bakmayınız. Memleketimizi, cumhuriyetimizi seven ve cumhuriyetin selameti için uğraşan partideniz"- Süryani Ortodoks

İSTANBUL (AA) -  Süryani Katolik Patrikvekili Yusuf Sağ, "Sakın ve sakın bizi hiçbir partinin elemanları olarak, şu partinin veya bu partinin elemanları gözüyle bakmayınız. Memleketimizi, cumhuriyetimizi seven ve cumhuriyetin selameti için uğraşan partideniz" dedi.

Sağ, Sait Halim Paşa Yalısı'nda CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ile bir araya geldikleri toplantı sonrası yaptığı açıklamada, Kılıçdaroğlu'nun daveti üzerine buraya geldiklerini söyledi.

Ruhani liderler olarak her zaman her yerde herkesle vatanın, cumhuriyetin selameti için dua eden, uğraşan insanlar olduklarını dile getiren Sağ, "Sakın ve sakın bizi hiçbir partinin elemanları olarak, şu partinin veya bu partinin elemanları gözüyle bakmayınız. Biz tüm partinin adamlarıyız. Memleketimizi, cumhuriyetimizi seven ve cumhuriyetin selameti için uğraşan partideniz" diye konuştu.

Sağ, sadece Türkiye'nin değil bütün ülkenin çok kritik bir dönemden geçtiğini, "Ben, 'Atlantik'in azgın dalgalarıyla çarpışan bir vapurdayız' diyorum. Bu vapur batarsa hepimiz batarız. Ama batmayacağız çünkü elbirliğiyle yoldayız" değerlendirmesinde bulundu.

- "Kesinlikle siyasetin dışındayız"

"Seçimler yaklaşıyor. TBMM'de temsil edilmeniz yönünde bir teklif geldi mi acaba?" sorusuna karşılık Sağ, bunun genel başkanların takdirine bağlı olduğunu, böyle bir talep gelmesi halinde oturup konuşup düşüneceklerini aktardı.

Sağ, "Fakat şunu da bilmenizi isterim; biz din adamları olarak kesinlikle politikanın dışındayız. Hatta İncil'de bir ayet var; Sezar'ınkini Sezar'a, Allah'ınkini Allah'a... Biz Allah'ın yolunda çalışan insanlarız. Sezarlarımız o zaman oturur, düşünürler kararlarını verirler. Giderler mi, gitmezler mi ama ben aday değilim" ifadelerini kullandı.

Herhangi bir talepleri olup olmadığı yönündeki soru üzerine Sağ, özel bir sorunları olmadığını, ülkede yaşanan sürecin selametle gitmesi, birlik ve beraberliğin sağlanması için düşüncelerini aktardıklarını sözlerine ekledi.

- Çetin: "Tek Türkiyemiz var"

Süryani Ortodoks Kilisesi Mor Filiksinosu Metropolit Yusuf Çetin, bu ay içerisinde Başbakan Ahmet Davutoğlu ile de bir araya geldiklerini hatırlatarak, orada da bugünkü gibi kendi sorunlarını konuşup tartıştıklarını söyledi.

Buluşmada oturup sohbet ettiklerini ve sorunlarını tekrar dile getirdiklerini kaydeden Çetin, "Biz bu ülkede bir aileyiz. Dinlerimiz, mezheplerimiz, soylarımız değişik olabilir ama hepimiz bu ülkenin insanlarıyız, asli unsurlarıyız. Hepimiz aynı geminin içindeyiz" dedi.

Çetin, ülkede yaşayan diğer insanların da çok sorunu olabileceğini belirterek, şunları söyledi:

"Ama iktidarıyla, muhalefetiyle hep birlikte hareket ederek sorunlarımızı yakında halledeceğimize inanıyoruz. Ülkemizin birlik ve beraberliği, kalkınması, barışı için, Ortadoğu ve dünya barışı için dua ediyoruz. Hep birlikte bu konuda çaba harcamamız gerekiyor. Bir tek Türkiyemiz var. İki Türkiyemiz yok. Hepimiz Türkiyemizin değerlerini bilmemiz gerekiyor."

- "Temennimiz TBMM'de temsil edilmemiz"

Çetin, "Ne gibi sorunlarınız var. Neler gile getirdiniz?" şeklindeki soru üzerine 86 yıl sonra anaokulu açtıklarını, Yeşilköy'de yeni kilise yapmak istediklerini, bunun için hem hükümetin hem muhalefetin hem de Bakırköy Belediyesi'nin kendilerine yardımcı olduğunu ifade etti.

"Yerel seçimler yaklaşıyor TBMM'de temsil edilme gibi bir talebiniz oldu mu?" sorununa karşılık Çetin, "Temennimiz olması. Çünkü hepimiz bir aileyiz. Aynı gemideyiz. Vergimizi veriyor, askerliğimizi yapıyoruz" dedi.

- Haleva: "Ülkemizin barış ve huzur içinde yaşamasını rica ettik"

Türkiye Museviler Hahambaşı İsak Haleva, Kılıçdaroğlu'nun daveti üzerine bir araya geldiklerini ve toplantıda güzel sohbetler olduğunu belirterek, buluşmada ülkenin güzelliğinin, geleceğinin konuşulduğunu söyledi.

Toplantıda herhangi bir sorunlarının olup olmadığının da kendilerine sorulduğunu aktaran Haleva, "Herhangi özel bir sorunumuz yoktu. Ama ülkemizin barış ve huzur içerisinde yaşamasını biz ondan da rica ettik" dedi.

Buluşmaya, İstanbul Fener Rum Patriği Bartholomeos, Ermeni Patrik Genel Vekili Başpiskopos Aram Ateşyan, CHP genel başkan yardımcıları Murat Özçelik ve Sezgin Tanrıkulu, CHP İstanbul İl Başkanı Murat Karayalçın ve Sarıyer Belediye Başkanı Şükrü Genç de katıldı.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.