Kılıçdaroğlu'nun Bakan Ramazanoğlu'na yönelik sözleri

Kılıçdaroğlu'nun Bakan Ramazanoğlu'na yönelik sözleri
İSTOK Başkanı Çelik: "İzmir milletvekilinden her şeyden önce bir kadını, bir insanı, bir devlet erkanını aşağılayan beyanları duymak istemiyoruz ve İzmirliler olarak böyle bir insanın İzmir milletvekili olmasına tahammülümüz yoktur"- AK Parti İzmir İl Baş

İZMİR (AA) - İzmir Sivil Toplum Kuruluşları Platformu (İSTOK) Başkanı Halit Çelik, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Sema Ramazanoğlu'na yönelik sözlerinden dolayı kınadıklarını bildirerek, "İzmir milletvekilinden, her şeyden önce bir kadını, bir insanı, bir devlet erkanını aşağılayan beyanları duymak istemiyoruz ve İzmirliler olarak böyle bir insanın İzmir milletvekili olmasına tahammülümüz yoktur" dedi.

Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü önünde bir araya gelen bazı dernek ve siyasi parti temsilcilerinin de olduğu bir grup, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Sema Ramazanoğlu'na yönelik sözlerini pankart ve dövizlerle protesto etti.

Grup adına basın açıklaması yapan İSTOK Başkanı Halit Çelik, Kılıçdaroğlu'nun hakaretlerine ve aşağılamalarına tahammül edemediklerini, bu nedenle kendisini kınadıklarını bir açıklamayla belirtmek istediklerini ifade etti.

Çelik, "Biz İzmirliler olarak, İzmir'deki sivil toplum kuruluşları olarak, bir İzmir milletvekilinden herşeyden önce bir kadını, bir insanı, bir devlet erkanını aşağılayan beyanları duymak istemiyoruz ve İzmirliler olarak böyle bir insanın İzmir milletvekili olmasına tahammülümüz yoktur" diye konuştu.

Herkesin dilediği gibi düşünme ve bunu ifade etme özgürlüğüne sahip olduğunu dile getiren Çelik, ancak hakaret, aşağılama, tehdit, küfür, nefret içeren ve ayrımcılık kokan beyanların hiçbir hukuk sisteminde düşünce açıklaması olarak değerlendirilmeyeceğine dikkati çekti.

Kılıçdaroğlu'nun bakan Ramazanoğlu'nu hedef alan sözlerinin son derece yakışıksız olduğunu belirten Çelik, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Bir siyasi partinin genel başkanına, bir milletvekiline yakışan söz müdür bu? Böylesine hakaret içeren, kadını aşağılayan, bakanı aşağılayan bir anlayışın mensubu milletin temsilcisi, vekili olabilir mi ? Böylesi bir kişinin dokunulmazlığının da kaldırılması gerekiyor. Biz buradan bu hakaret içerikli sözleri nedeniyle Kılıçdaroğlu hakkında işlem başlatması için Cumhuriyet savcılıklarına kamuoyu önünde açık bir şekilde suç duyurusunda bulunuyoruz. Biz Kılıçdaroğlu'ndan bir özür dilemesini bekledik. Ama çıktı, 'Özür dileyecek bir şey yok' dedi. İşlediği cürümü açık bir şekilde sahiplenen insanın, işlediği suçu açık bir şekilde itiraf ettiği ortadadır."

- "İzmir milletvekili olarak kabul etmiyoruz"

Kılıçdaroğlu'nun İzmir milletvekili olduğuna dikkati çeken Çelik, İzmir'de oturan insanların, İzmirlilerin, sivil toplum kuruluşu temsilcilerinin hiçbirisinin sarfedilen sözleri tasvip etmesinin mümkün olmadığını ifade etti.

Çelik, "Böylesi bir zatın, böylesine fütursuz konuşan, erdemsiz konuşan bir zatın vekilliğine razı değiliz. Bizim temsilcimiz olarak, sözcümüz olarak, vekilimiz olarak onu kabul etmediğimizi beyan ediyoruz. Kötü söz sahibine aittir" dedi.

-Delican: "İstifası için imza kampanyası başlatılsın"

Basın açıklamasına destek veren AK Parti İzmir İl Başkanı Bülent Delican da gazetecilere yaptığı açıklamada, Türkiye Cumhuriyeti tarihinde Kılıçdaroğlu'nun sergilediği gibi bir siyaset anlayışı ve davranış biçiminin görülmediğini ileri sürdü.

Delican, şöyle konuştu:

"Türk kadınına seçme ve seçilme hakkını veren Ulu Önder Atatürk'ün de kemiklerini sızlatıyorlar. Bunlar bana göre CHP'nin de yüz karası durumundalar. İzmirli tüm kadınlara buradan sesleniyorum. Bu hakareti bizden çok onlar haketmiyorlar. Hiçbirimiz insanlık adına hak etmiyoruz. Bir siyasi partinin liderinin İzmir gibi bir kentte nasıl bir dil kullanacağını biz defalarca söyledik. Bu zatın İzmir'e yakışmadığını söyledik. Daha önce de biz 'bunu İzmir'de milletvekili olarak istemiyoruz' dedik. Ben buradan CHP'lilere de sesleniyorum. Bu şahsın genel başkanlıktan istifası için İzmir'den imza kampanyası başlatsınlar. Bu şahıs İzmir'i temsil etmeye yakışmadığı gibi Türk siyasi dilini de görevde bulunduğu sürece kirletmeye devam edecek. Halkımız bunları görüyor, İzmir bunu en iyi şekilde değerlendirecektir. Seçilmiş bir kadın bakana siyaseten bu kadar ağır, ahlaken bu kadar hakaret dolu hiçbir şekilde kabul edemeyeceğimiz, belki gelişmemiş ilkel toplumlarda söylenebilecek sözleri sarf eden bu kişinin bir an önce siyaset sahnesinden çekilmesini ve istifa etmesini istiyoruz.".


Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.