Kılıçdaroğlu'nun Bakan Ramazanoğlu'na yönelik sözleri

Kılıçdaroğlu'nun Bakan Ramazanoğlu'na yönelik sözleri
Kahramanmaraş ve Malatya'da KADEM üyeleri, Kılıçdaroğlu hakkında suç duyurusunda bulundu

KAHRAMANMARAŞ/MALATYA (AA) - Kadın ve Demokrasi Derneği (KADEM) Kahramanmaraş ve Malatya şubesi üyeleri, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Sema Ramazanoğlu'na yönelik sözleri nedeniyle, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu hakkında suç duyurusunda bulundu.

KADEM Kahramanmaraş Şube Başkanı Fatma Kaptanoğlu, Kahramanmaraş Adliyesi önünde yaptığı açıklamada, cinsiyeti sebebiyle bir kadın siyasetçiye yönelik çirkin ithamlarda bulunan kişinin de bir siyasi partinin başkanı olduğunu belirtti.

Hala özür dilemeyen ve sözlerinin arkasında durduğunu söyleyen Kılıçdaroğlu'nun çirkin sözlerinin bir nefret suçu olduğunu ve hiçbir gerekçeyle meşru gösterilemeyeceğini ifade eden Kaptanoğlu, şunları kaydetti:

"Kılıçdaroğlu'nun tecavüz karşıtı bir konuşma yaptığı sırada bir kadın Bakana atfen kullandığı hareket dolu bu sözler, dünyanın hiçbir yerinde herhangi bir ahlaki kıstasa sığmamaktadır. Kılıçdaroğlu'nun diğer erkek siyasetçilere herhangi bir cinsiyetçi ve ahlaksız ithamda bulunmayıp, kadın Bakandan bahsederken, doğrudan cinselliği çağrıştıran ahlaksız bir ithama yönelmesi, siyasi tarihimizde benzerine rastlanmamış bir seviyesizliktir."

Kaptanoğlu, KADEM Kahramanmaraş Şubesi üyeleri olarak, 35 kişinin suç duyurusunda bulunduğunu sözlerine ekledi.

- Malatya

KADEM Malatya Şubesi üyeleri de Bakan Sema Ramazanoğlu'na yönelik ifadeleri nedeniyle CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu hakkında suç duyurusunda bulundu.

Malatya Adliyesi önünde açıklama yapan KADEM Malatya Şubesi Temsilcisi Özgül Alaca, Kemal Kılıçdaroğlu'nun Bakan Ramazanoğlu'na yönelttiği "ahlak dışı ve izansız" ithamlarından ötürü hala özür dilemediğini söyledi.

Türkiye'nin siyasetinde rol oynayan, oynaması beklenen bir kişinin, bir kadın hakkında, üstelik "tecavüz karşıtı" bir konuşma yaptığı sırada kullandığı ifadeler ve iftiraların dünyanın hiçbir yerinde herhangi bir ahlaki kıstasa sığmadığını vurgulayan Alaca, "CHP'nin, mevcut erkek egemen dile ve kadın cinselliği üzerine kurulu argo jargonuna karşı durması gerekirken, siyasi tarihimizde benzerine rastlanmamış bir seviyesizlik ile bir kadın siyasetçiye cinsel içerikli hakaretler yönelten genel başkana grubunda alkış tutulmuştur." dedi.

CHP'li kadın vekilleri de eleştiren Alaca, CHP'li kadın vekillerin Kılıçdaroğlu'nu kınamak bir yana alkışlarla sahiplendiklerini gösterdiğini belirterek, "Evrensel değerleri, adabı muaşereti ve ahlak kurallarımızı hiçe sayarak, sadece siyasi üstünlük ve hamle kazanmak adına başta psikolojik olmak üzere her türlü şiddeti ve linç kültürünü meşru görerek ulaşılan izansızlık hali, toplumsal şiddeti ve kutuplaşmayı körüklemektedir." ifadelerini kullandı.

Alaca, açıklamasının ardından beraberindeki üyelerle adliyede Kılıçdaroğlu hakkında suç duyurusunda bulundu.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.