Kılıçdaroğlu'nun başkanlık sistemine ilişkin sözleri

Kılıçdaroğlu'nun başkanlık sistemine ilişkin sözleri
İzmir'de AK Parti üyeleri, Kılıçdaroğlu'nun açıklamalarını protesto için Türk Kızılayına kan bağışladı - AK Parti Konak İlçe Başkanı Yıldırım: - "Madem birileri kan istiyor, biz de kanımızı en doğru yere, Kızılay'a veririz"

İZMİR (AA) - İzmir'de AK Parti üyesi bir grup, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun başkanlık sistemine ilişkin sözlerini protesto için kan bağışında bulundu.

AK Parti Konak İlçe Başkanlığı önünde toplanan ve ellerinde, "Biz Kızılay dışında kimseye kan vermeyiz" yazılı dövizler taşıyan gruptakiler, Kılıçdaroğlu'nun sözlerini protesto etti.

Grup adına basın açıklamasını okuyan AK Parti Konak İlçe Başkanı Temel Yıldırım, CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu'nun TOBB 72. Genel Kurulu'nda yaptığı konuşmanın toplumda infial uyandırdığını savundu.

Bu sözlerin bir siyasi partinin genel başkanına yakışmadığını dile getiren Yıldırım, Kılıçdaroğlu'nun açıklamalarının "milli iradeye vurulmuş bir darbe ve milli iradenin hiçe sayılması" anlamına geldiğini ifade etti.

Yıldırım, "Madem birileri kan istiyor, biz de kanımızı en doğru yere, Kızılay'a veririz. Bu millet isterse başkanlık sistemini getirir." dedi.

Gruptakiler, açıklamanın ardından Türk Kızılayının mobil aracında kan bağışında bulundu.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.