Kilis'e Atılan Roketlerin Menşeinin Tespit Edildiği İddiası

Kilis'e Atılan Roketlerin Menşeinin Tespit Edildiği İddiası
Kilis Cumhuriyet Başsavcılığı: - "İlimize atılan patlayıcı maddelerin menşei ve cinsinin tespiti amacıyla kriminal incelemeye gönderilmekte ve inceleme işlemleri sonuçlanmamış olup halen bir menşei ve cins tespiti yapılmamıştır. Bu nedenle söz konusu habe

KİLİS (AA) - Kilis Cumhuriyet Başsavcılığı, bazı basın yayın organlarında Suriye tarafından atılan roketlerin menşeinin belirlediğine dair çıkan haberlerin gerçeği yansıtmadığını bildirdi.

Konuyla ilgili yapılan yazılı açıklamada, Suriye'nin kuzeyinde bulunan PKK/PYD/YPG terör örgütüne yönelik Zeytin Dalı Harekatı sonrasında kent geneline 49 roket atıldığı anımsatıldı.

Düzenlenen saldırılarda 22 sivilin yaralandığı iki kişinin ise hayatını kaybettiği belirtilen açıklamada, şu ifadelere yer verildi:

"22 Mart 2018'de bazı basın yayın organlarında 'Sınır ötesinden atılan roketlerin neden olduğu ölüm olaylarını soruşturan Kilis Cumhuriyet Başsavcılığı, Türkiye'nin PKK/PYD'nin ABD yapımı silahları kullandığı tezini doğrulayan bulgulara ulaştı' şeklinde yayımlandığı görülmekte, gerçeği yansıtmayan haberler karşısında gerçek durumun açıklanması zarureti hasıl olmuştur. Meydana gelen olaylarla ilgili Cumhuriyet Başsavcılığımız tarafından yapılan soruşturma kapsamında ilimize atılan patlayıcı maddelerin menşei ve cinsinin tespiti amacıyla kriminal incelemeye gönderilmekte ve inceleme işlemleri sonuçlanmamış olup halen bir menşei ve cins tespiti yapılmamıştır. Bu nedenle söz konusu haber gerçeği yansıtmamaktadır."

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.