Kınalı Keklik Tuzakçılarına 56 Bin 552 Lira Ceza

Kınalı Keklik Tuzakçılarına 56 Bin 552 Lira Ceza
Van'da son bir hafta içinde yapılan 9 farklı denetimde, kafes avcılığı yapan 13 kişiye 21 bin 502 lira idari para cezası verildi, 35 bin 50 lira da tazminat bedeli talep edildi- El konulan kınalı keklikler, tedavi ve rehabilite edilmek üzere DKMP Van Şube

ANKARA (AA) - ZEHRA AYDIN TURAPOĞLU - Van'da son bir hafta içinde yapılan 9 farklı denetimde, kafes avcılığı yapan 13 kişiye 21 bin 502 lira idari para cezası verildi ve 35 bin 50 lira da tazminat bedeli talep edildi.

AA muhabirinin Doğa Koruma ve Milli Parklar (DKMP) Genel Müdürlüğünden aldığı bilgiye göre, tabii hayatın sürdürebilirliği adına yapılan av koruma faaliyetlerine devam ediliyor.

DKMP Genel Müdürlüğü 14'üncü Bölge Müdürlüğü görev alanında bulunan Van'ın Gevaş ilçesinde, Van Doğa Koruma ve Milli Parklar Şube Müdürlüğü ile Yoldöndü Jandarma Karakol Komutanlığı ekipleri tarafından son bir haftada yapılan faaliyetlerde, çok sayıda kınalı keklik tuzakçıların elinden kurtarıldı.

Son bir haftada yapılan 9 farklı denetimde toplam 13 kişi hakkında işlem yapıldı. Denetimler sırasında 73 kınalı kekliğe ve çok sayıda kafes ile tuzaklama malzemesine de el konuldu.

Kafes avcılığı yapan 13 avcıya 21 bin 502 lira idari para cezası verilirken, 35 bin 50 lira da tazminat bedeli talep edildi.

El konulan kınalı keklikler, tedavi ve rehabilite edilmek üzere DKMP Van Şube Müdürlüğüne teslim edildi.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.