Kira geliri beyanında son 3 gün

Kira geliri beyanında son 3 gün
TÜSODER Emlak Komisyonu Başkanı Kolçak:- "1 Mart'ta başlayan kira geliri beyanı 25 Mart'ta son bulacak. Cezaya düşmemek için 2015'te kira geliri olanlar beyan vermeli"- "Maliye Bakanlığı, kira geliri olup beyan etmeyenleri belirlediğinde 2 kat usulsüzlük

BURSA (AA) - BÜŞRA NUR ÖZCAN - Tüketici Sorunları Derneği (TÜSODER) Emlak Komisyonu Başkanı Hatice Kolçak, 1 Mart'ta başlayan kira geliri beyan döneminin 25 Mart'ta sona ereceğini belirterek, 2015'te kira geliri elde edenlerin cezalı duruma düşmemeleri için beyanda bulunması gerektiğini söyledi.
Kolçak, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Maliye Bakanlığının kira geliri olan kişileri banka, PTT, sigorta şirketleri gibi kurumlardan rahatlıkla tespit ettiğini belirtti.
Geçen sene itibarıyla her bir konut için 3 bin 600, iş yeri için 29 bin lirayı aşkın kira geliri elde edenlerin beyanda bulunmak zorunda olduğunu vurgulayan Kolçak, bu miktarların üzerinde kira geliri olanların beyannameleri istisna oranlarını düştükten sonra vermeleri gerektiğini dile getirdi.
Birden fazla konutu olanların sadece bir kez istisna oranından yararlanabileceğini anlatan Kolçak, şöyle konuştu:
"1 Mart'ta başlayan kira geliri beyanı 25 Mart'ta son bulacak. Cezaya düşmemek için 2015'te kira geliri olanlar beyan vermeli. Maliye Bakanlığı, kira geliri olup beyan etmeyenleri belirlediğinde 2 kat usulsüzlük cezası, gecikme faizi ve vergi ziyaı cezası kesecek. Ceza kesilenler, devletin verdiği 3 bin 600 lira istisna oranından da faydalanamayacak. Yaklaşık 1,5 milyon kişi, kira geliri beyanı verecek. Beyan verecek mükellefler, vergi dairesine gitmeden, internet üzerinden 'Önceden Hazırlanmış Kira Beyanname Sistemi' sayesinde bu işlemi gerçekleştirebilir."
Kolçak, kira geliri elde edenler için beyanname düzenleme rehberine, Gelirler İdaresi Başkanlığının internet sitesindeki "http://www.gib.gov.tr/fileadmin/beyannamerehberi/2015_kirageliri.pdf" linkinden ulaşılabileceğini kaydetti.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.