Kirchner "vadeli dolar sözleşmeleri" soruşturmasında ifade verdi

Kirchner "vadeli dolar sözleşmeleri" soruşturmasında ifade verdi
Eski Arjantin Devlet Başkanı Kirchner, kendi döneminde Merkez Bankasınca yapılan vadeli dolar sözleşmeleri nedeniyle hakim karşısına çıktı

BUENOS AİRES (AA) - Eski Arjantin Devlet Başkanı Cristina Fernandez de Kirchner, devlet başkanlığı döneminde Arjantin Merkez Bankasının 15 milyar dolar tutarındaki vadeli sözleşmeleri bilinmeyen kişilere düşük fiyatlarla sattığı iddiasıyla açılan soruşturmada ifade verdi.

İki dönem sürdürdüğü devlet başkanlığı görevi sona erdikten 4 ay sonra Başkent Buenos Aires’e gelen Kirchner, Federal Merkez Mahkemesi ''Comodoro Py''de Hakim Claudio Bonadio’ya yazılı ifade sundu.

- Macri yönetimini "cadı avı" başlatmakla suçladı

Kirchner, Bonadio’nun ofisine girmeden hemen önce resmi sosyal medya hesaplarından paylaştığı ifadesinde, halefi Mauricio Macri’yi eski hükümet yetkililerine yönelik "cadı avı" başlatmakla suçladı.

Her seferinde popülist hareketlerin ya sonlandırıldığını ya da devrildiğini hatırlatan Kirchner, yeni gelen hükümetlerin sistematik olarak bu hareketlerin liderlerinin kuyusunu kazmaya çalıştığını söyledi.

Bu hareketlerin liderlerinin, yetkilerini kötüye kullanarak birçok ciddi suça karışmakla yolsuzluk yapmakla ya da haksız servet kazanmakla suçlandığını belirtti.

Kirchner bu tip suçlamalarla yapılmak istenenin her zaman aynı olduğunu, asıl amacın halkın elde ettiği popülist kazanımları halı altına süpürmek olduğunu ifade etti.

- Binlerce destekçisi mahkeme binası önünde toplandı

İfade vermeye geldiğinde Kirchner’i binlerce destekçisi mahkeme binası önünde karşıladı.

Kirchner de slogan ve hazırladıkları pankartlarla kendisine destek vermeye gelenlere mahkeme çıkışında hitap etti.

Kirchner, destekçilerine yaptığı konuşmada, “Rahat olabilirsiniz. Beni 20 kez de ifade vermeye çağırabilirler, beni hapse de atabilirler ama düşündüklerimi söylememi engelleyemeyecekler.” ifadesini kullandı.

Panama belgelerinde adı geçen halefi Devlet Başkanı Mauricio Macri’yi eleştiren Kirchner, “Bizi dünyaya taşımak istedikleri doğru, Arjantin gazeteleri dışında tüm dünya gazetelerinde manşet olduk.” diye konuştu.

Kirchner ülkedeki ekonomik duruma da değinerek, “Sanayimiz krizde, iş yerleri kapanıyor, kamu hizmetlerinde fiyat artışları var. Hükümet Arjantinlileri gözetemiyor.” dedi.

Eski Arjantin Devlet Başkanı, halkın birlik içerisinde hareket ederek vatandaş cephesi oluşturmasını ve kaybedilen haklar için mücadele etmesini istedi.

Kirchner’in yanı sıra o dönemde ekonomi bakanlığı yapan Axel Kicillof ve dönemin Merkez Bankası Başkanı Alejandro Vanoli’nin de aralarında bulunduğu 12 kişi “vadeli dolar sözleşmeleri” soruşturması kapsamında ifade vermeye çağrılmıştı.

Kirchner "vadeli dolar sözleşmeleri" soruşturmasında ifade verdi

Kirchner "vadeli dolar sözleşmeleri" soruşturmasında ifade verdi

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.