Kırgızistan Türkiye Manas Üniversitesine ödül

Kırgızistan Türkiye Manas Üniversitesine ödül
BİŞKEK (AA) - Kırgızistan Türkiye Manas Üniversitesi (KTMÜ), ülkenin "Tarih ve Kültür Yılı" kapsamında düzenlenen etkinliklere sağladığı katkılardan...

BİŞKEK (AA) - Kırgızistan Türkiye Manas Üniversitesi (KTMÜ), ülkenin "Tarih ve Kültür Yılı" kapsamında düzenlenen etkinliklere sağladığı katkılardan dolayı ödüle layık görüldü.

Başbakanlık Tarih ve Kültür Yılı Etkinlikleri Devlet Düzenleme Başkanı Sultan Rayev, üniversitede gerçekleştirilen törende, ülkede 2016'nın "Tarih ve Kültür Yılı" ilan edildiğini söyledi.

Üniversitenin, bu çerçevede düzenlenen etkinliklere büyük katkıları dolayısıyla ödüle layık görüldüğünü bildiren Rayev, "ülkedeki en iyi üniversite" olarak nitelendirdiği KTMÜ'ye destekleri için teşekkür etti.

Rayev, KTMÜ'nün entelektüel bir yatırım olduğunu ve verdiği binlerce mezunun Kırgızistan için altın değerinde bulunduğunu belirtti.

Rektör Prof. Dr. Sabahattin Balcı ise "Türk Devlet Yönetim Geleneği", "Yusuf Has Hacip" ve "Büyük Ürkün Olayları" adlı kitapları yayımladıklarını, Türk halkların tarihini anlatan 594 ciltlik "Türkistan Derlemesi" adlı eserin elektronik versiyonunu üniversite kütüphanesine eklediklerini dile getirdi.

Göçebe halkların Türk medeniyetindeki önemine değinen Balcı, Kırgızistan'ın markası haline gelen ve eylülde Issık Gölü kıyısında düzenlenen "2. Dünya Göçebe Oyunları"na katkıda bulunduklarını kaydetti.

Göçebe halkların medeniyetinin incelenmesi ve korunması için üniversite bünyesinde "Göçebe Oyunları Araştırma Merkezi" kurulacağını anlatan Balcı, yerleşkede Türk dünyasındaki halkların kültür ve tarihinin sergileneceği açık hava medeniyet müzesi oluşturulacağını da sözlerine ekledi.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.