Kırgızistan’da "iktidarı devirme planları" iddiası

Kırgızistan’da "iktidarı devirme planları" iddiası
Eski milletvekili Kadırov ile eski Vali Bektur, Özbekistan-Kırgızistan sınırındaki gerilimden yararlanarak, iktidarı devirme planları yaptıkları gerekçesiyle tutuklandı

BİŞKEK (AA) - Kırgızistan'da iktidarı devirme planları yaptıkları iddia edilen eski milletvekili Kubanıçbek Kadırov ile eski Celalabad Bölgesi Valisi Bektur Asanov tutuklandı.

Alınan bilgiye göre, Kadırov ve Asanov, Özbekistan-Kırgızistan sınırındaki gerilimden yararlanarak, iktidarı ele geçirmeye çalıştıkları iddiasıyla gözaltına alındı.

Eski milletvekili ile vali, 48 saatlik gözaltı süresinin ardından Milli Güvenlik Devlet Komitesinde (GKNB) ifade verdi. Daha sonra Bişkek Pervomay İlçe Mahkemesine çıkarılan Kadırov ve Asanov tutuklandı.

Zanlılar, 12 yıldan 20 yıla kadar ağır hapis cezasıyla yargılanacak.

Kırgızistan’da 24 Mart’ta yayınlanan ve Kadırov ve Asanov'a ait olduğu iddia edilen ses kaydında, iktidarı devirmek için birçok seçeneği içeren planlar ele alınmıştı.

Zanlılar ise bu ses kaydının montaj olduğunu savunmuştu.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.