Kırıkkale'de Devlet Övünç Madalyası Ve Beratı Töreni

Kırıkkale'de Devlet Övünç Madalyası Ve Beratı Töreni
Devlet Övünç Madalyası ve Beratı, 10 şehit yakını ile 6 gaziye törenle takdim edildi- Şehit babası Yorulmaz: - "Şu anda çok duyguluyum. Böyle güzel bir günde devlet bizi onurlandırdı. Devletimiz sağ olsun. Oğlum hepimiz için şehit oldu"

KIRIKKALE (AA) - Kırıkkale'de düzenlenen törenle 10 şehit yakını ve 6 gaziye, Devlet Övünç Madalyası ve Beratı takdim edildi.

Valilik Konferans Salonu'nda düzenlenen törene, Vali Mehmet İlker Haktankaçmaz, Belediye Başkanı Mehmet Saygılı, Garnizon Komutanı Tuğgeneral Selami Arslan, Cumhuriyet Başsavcısı Erdoğan Bayrakdar ile şehit aileleri ve gaziler katıldı.

Vali Haktankaçmaz, törende yaptığı konuşmada, şehitlere rahmet dileyerek, "Şehit yakınlarımıza yaptıkları fedakarlıktan dolayı şükranlarımı sunuyorum. Gazilerimizin yaptıkları fedakarlıklardan dolayı onlara da teşekkür ediyorum. Bugün söylenecek çok şey yok. Sadece berat bile kendi başına çok şey ifade ediyor. Evin bir köşesinde gurur vesikası olarak duracak. Rabbim ülke için o kahramanlığı göze alan kahramanlara rahmet etsin. Bizden bu kahramanların sayısını eksik etmesin." diye konuştu.

Şehit Hakan Yorulmaz'ın babası İsmail Yorulmaz, gazetecilere yaptığı açıklamada, oğlunun 19 ay önce FETÖ tarafından Gölbaşı Özel Harekat Daire Başkanlığında şehit edildiğini anımsattı.

O günden beri oğlunun hasretini çektiğini aktaran Yorulmaz, "Her geçen gün onun hasreti bizi yakıyor. Allah bir daha memleketimize o günleri yaşatmasın. Ben böyle bir evlat yetiştirdiğim için zaten gururluydum ve gurur duyuyorum. Allah herkese böyle evlatlar nasip etsin. Şu anda çok duyguluyum. Böyle güzel bir günde devlet bizi onurlandırdı. Devletimiz sağ olsun. Oğlum hepimiz için şehit oldu. Allah bize sabır versin, memleketimizi ve milletimizi de daim eylesin." ifadelerini kullandı.

Konuşmaların ardından Haktankaçmaz, Afyonkarahisar'da askeri mühimmat deposundaki patlamada şehit olan Onbaşı Ahmet Sandalcı, terörle mücadelede şehit düşen uzman çavuşlar Musa Saydam, Yusuf Alsancak, Osman Yıldırım, sözleşmeli er Özgür Mutlu, polis memurları Muhammet Fatih Sivri, Bekir Ferhat Kaya, Emrah Pekdoğan, Hakan Yorulmaz ve 15 Temmuz'da şehit olan Aydın Çopur'un aileleri ile gazi polis memuru İsa Çağlıoğlu, 15 Temmuz gazileri Mustafa Erdoğan, Yenal Gündüz, İbrahim Yılmaz, Mustafa Albayrak ve Ahmet Erdinç Türkmenoğlu'na Devlet Övünç Madalyası ve Beratı takdim etti.

Tören, fotoğraf çekiminin ardından sona erdi.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.