Kırıkkale'de güvenlik tedbirleri arttırıldı

Kırıkkale'de güvenlik tedbirleri arttırıldı
KIRIKKALE (AA) - Kırıkkale İl Jandarma Komutanlığı, terör saldırıları nedeniyle emniyet tedbirlerini arttırdı.İl Jandarma Komutanı Albay İsa Çakmak,...

KIRIKKALE (AA) - Kırıkkale İl Jandarma Komutanlığı, terör saldırıları nedeniyle emniyet tedbirlerini arttırdı.

İl Jandarma Komutanı Albay İsa Çakmak, yaptığı yazılı açıklamada, Kırıkkale bölgesinde günlük araç trafiğinin ortalama 70 bin olduğunu ve 43 ilin araçlarının Kırıkkale üzerinden Ankara istikametine gittiğini belirtti.

Bu sebeple Kırıkkale genelinde ana güzergah üzerinde belirlenen 9 ayrı noktada Ankara'ya ve Kırıkkale'ye gidiş ve gelişlerin 24 saat kontrol altında tutulduğunu vurgulayan Çakmak, "Bölgeden geçen trenler de kontrol ediliyor. Bu amaçla kurulan özel ekipler, Çerikli ve Irmak istasyonları arasında kontrollerine devam edecek. Kırıkkale bir sanayi şehri. TÜPRAŞ Rafinerisi ve Makine Kimya Endüstrisi Kurumu başta olmak üzere jandarma bölgesinde toplam 36 ekonomik ve kritik tesisin olduğu bir yer. Bu bölgeler sürekli kontrol altında tutuluyor ve bölgede görev yapan 256 özel güvenlik görevlisi sürekli denetlenmektedir." ifadelerini kullandı.

Çakmak, bölgeye günlük ortalama bin tırın giriş, çıkış yaptığını belirterek, bu araçların da kurulan ekiplerce kontrol edildiğini aktardı.

Halkın huzuru için ellerinden gelen her tedbiri fedakarca almaya çalıştıklarını vurgulayan Çakmak, "Yapılan kontroller neticesinde son bir ayda yurda yasa dışı yollardan girdiği tespit edilen 36 yabancı uyruklu şahıs, çeşitli suçlardan arandığı tespit edilen 66 şüpheli, haklarında yakalama şerhi bulunan 6 araç, 6 bin 860 paket kaçak sigara yakalanarak, şüpheliler hakkında adli ve idari işlemler yapılmıştır." açıklamasında bulundu.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.