'Kırım Tatar Milli Meclisi'ni yasaklamak, Kırım Tatar halkına savaş ilan etmektir'

'Kırım Tatar Milli Meclisi'ni yasaklamak, Kırım Tatar halkına savaş ilan etmektir'
Kırım Tatar halkının lideri Kırımoğlu, Rusya'nın, Kırım Tatar Milli Meclisi'nin faaliyetlerini durdurmasına ilişkin, “Kırım Tatar Milli Meclisi'ni yasaklamak, Kırım Tatar halkına savaş ilan etmektir.” dedi

VİLNİUS (AA) - Litvanya’nın başkenti Vilnius’taki Dünya Kırım Tatarları Kongresi’ne katılan Kırım Tatar halkının lideri Mustafa Abdülcemil Kırımoğlu, Rusya'nın Kırım’a atadığı savcı Natalya Poklonskaya'nın Kırım Tatar Milli Meclisi'nin faaliyetlerini durdurma kararı almasına sert tepki gösterdi. AA'ya konuşan eski Kırım Tatar Milli Meclisi Başkanı Kırımoğlu, "Bizi aşırı bir terörist grubu ilan ederek Kırım Tatar halkı tarafından seçilen hükümet organı olan Milli Meclis'i yasakladılar. Kırım Tatar Milli Meclisi'ni yasaklamak, Kırım Tatar halkına savaş ilan etmektir. Meclisimizi yasaklamak, Kırım Tatarlarını yasaklamak manasına gelir." dedi.

-"Yalan haberler yapan Rus basının gerçek haberlerine bile artık inanılmıyor"


Rus basınının Kırım Tatar liderleri ve kurumları hakkında propaganda yaptığını belirten Kırımoğlu, "Yalan haberler yapan Rus basının gerçek haberlerine bile artık inanılmıyor. Kırım Tatar halkının liderlerinin hedef alınmasını ise normal karşılıyorum. İşgalcilere karşı esas en büyük direnişi gösteren bizleriz. O yüzden bizi lekelemeye çalışıyorlar." şeklinde konuştu.

Kırım'da baskıların her geçen gün arttığını ifade eden Kırımoğlu, "İnsan haklarının ihlalleri devam ediyor. Evlere baskınlar, aramalar yapılıyor, bunlar normal hale geldi. İnsan hakları ihlallerinin daha da artacağını tahmin ediyoruz." dedi.

-"Ölüm kalım savaşında" Türkiye’nin daima yanımızda olması çok önemli


Türkiye’nin desteğini her zaman yakından hissettiklerini belirterek Türkiye ile Ukrayna arasındaki dostane ve iyi ilişkilerin devam etmesi gerektiğini vurgulayan Kırımoğlu, "ölüm kalım savaşında" Türkiye’nin daima yanlarında olmasının çok önemli olduğunu belirtti.

Türkiye’de bazı siyasetçilerin Rusya ile yakınlaşma girişimlerinde bulunduğuna işaret eden Kırımoğlu, "Sanki Rusya onurlu bir şey yaptı da, bazıları pişman oldu. Türkiye’nin hava sahasını ihlal ettiler, Türkiye de gereken şekilde davrandı." ifadesini kullandı.


Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.