Kırım Tatar Milli Meclisinin kapatılması davası

Kırım Tatar Milli Meclisinin kapatılması davası
Ukrayna Dışişleri Bakanlığı, Rus savcının isteği üzerine açılan davayı protesto etti

KİEV (AA) - Ukrayna Dışişleri Bakanlığı, Rusya’nın Kırım’a atadığı savcı Natalya Poklonskaya’nın Kırım Tatar Milli Meclisinin faaliyetlerinin yasaklanması ve "aşırı örgüt" kapsamına alınması için yaptığı başvuru üzerine açılan davayı protesto etti.

Ukrayna Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Maryana Betsa, yaptığı açıklamada, Rus yönetiminin Kırım Yarımadası'na baskı kampanyasına devam ettiğini bildirdi.

Kırım Tatar Milli Meclisinin kapatılmak istenilmesini “Moskova’nın bilinçli bir kararı” olarak nitelendiren Betsa, “Ukrayna Dışişleri Bakanlığı, Rus işgalci yönetiminin Kırım Tatar Milli Meclisinin faaliyetlerini yasaklamaya yönelik eylemlerini kararlı bir şekilde protesto ediyor” ifadelerini kullandı.

Bütün bu baskıların 1944 yılında yaşanan Kırım Tatar sürgününü hatırlattığını aktaran Betsa, insan hakları ihlallerini gözlemlemesi için uluslararası kuruluşların yarımadaya girişlerinin engellenmemesi gerektiğini belirtti.

Rusya'nın Kırım’a atadığı savcı Poklonskaya'nın Kırım Tatar Milli Meclisinin faaliyetlerinin yasaklanması ve "aşırı örgüt" kapsamına alınması için yaptığı başvuru nedeniyle açılan davanın duruşması, davalıların kanıtları incelemesi talebiyle iki kez ertelenmişti. Üçüncü yargılamada da bir karara varılamamış, duruşma 7 Nisan’a ertelenmişti.

Kırım Yüksek Mahkemesindeki duruşmaya savcılık yetkilileri, 630 sayfa ve 10 CD’den oluşan delillerle gelmişti.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.