Kırklareli'nde Yüzme Bilmeyen Çocuk Kalmayacak

Kırklareli'nde Yüzme Bilmeyen Çocuk Kalmayacak
KIRKLARELİ (AA) - Kırklareli Milli Eğitim Müdürlüğü, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü ile İl Özel İdaresi'nce hazırlanan "1 Kulaç, 1 Hayat"...

KIRKLARELİ (AA) - Kırklareli Milli Eğitim Müdürlüğü, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü ile İl Özel İdaresi'nce hazırlanan "1 Kulaç, 1 Hayat" projesi kapsamında ana sınıfı ile ilkokul öğrencilerine yüzme eğitimleri verilmeye başlandı.

Proje kapsamında Gazi Mustafa Kemal İlkokulu öğrencilerine, Gençlik Merkezi'nde bulunan yarı olimpik havuzda eğitim veriliyor. Eğitmenler eşliğinde havuza giren öğrenciler ilk kulaçlarını atmanın mutluluğunu yaşadı.

Milli Eğitim Müdürü Murat Aşım, "1 Kulaç, 1 Hayat" projesi kapsamında 2017-2018 eğitim öğretim yılında yaklaşık 573 öğrenciye yüzme eğitimi vereceklerini söyledi.

Öğrencilere belirlenen derslerde yaklaşık 6 haftalık eğitimler verileceğini belirten Aşım, bu proje ile fiziksel ve zihinsel olarak sağlıklı nesiller yetiştirmeyi amaçladıklarını ifade etti.

Her öğrencinin yüzme öğrenmesi için çaba harcadıklarını dile getiren Aşım, "Proje, 3 yıl boyunca yaklaşık 115 bin liralık bütçe ile yürütülecek. Üç tarafı denizlerle çevrili olan ülkemizde özellikle yaz aylarında birçok vatandaşımız yüzme bilmediği için boğularak hayatını kaybediyor. Biz ilimizde her çocuğun yüzme bilmesi amacıyla bu projeyi hayata geçirdik. Bu projenin önemli sonuçlar doğuracağına inanıyoruz." diye konuştu.

Aşım, projenin Türkiye'de de örnek olacağını düşündüklerini sözlerine ekledi.

Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Emrah Yüksel Babuşçu da projenin çok önemli olduğunu belirterek, başarılı sonuçlar elde edeceklerini vurguladı.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.