Kırkpınar Başpehlivanları Öğrencilerle Buluştu

Kırkpınar Başpehlivanları Öğrencilerle Buluştu
Kırkpınar başpehlivanları Recep Kara, Serhat Balcı ve Kenan Şimşek Düzce'de deneyimlerini öğrencilerle paylaştı

DÜZCE (AA) - Kırkpınar başpehlivanları Recep Kara, Serhat Balcı ve Kenan Şimşek, Düzce'de lise ve ortaokul öğrencileriyle bir araya geldi.

Yığılca İmam-Hatip Lisesi Konferans Salonu'nda düzenlenen söyleşiye konuşmacı olarak katılan başpehlivanlar, deneyimlerini öğrencilerle paylaştı.

Kırkpınar başpehlivanlığına giden hikayelerini öğrencilere anlatan Recep Kara, "Asker düşmanın üzerine gittiği vakit bir yandan da mehter çalar. Dosta güven, düşmana korku salar. Biz de güreşe çıktığımız zaman, kıbleye doğru 'Allah-Allah' nidaları ile yürürüz. Yaptığımız spor dualı bir spor, geleneği var, geçmişi var. Atalarımızdan kültür mirası olarak bize kalan bir spor dalı. Gelecekte güreş yapmak isteyen kardeşlerimiz vardır. Onlara yol göstermek için her zaman hazırız." diye konuştu.

Kenan Şimşek de gençlere destek olmak için her zaman hazırda beklediklerini ifade ederek, şunları kaydetti:

"Sadece güreş değil, sporda başarılı olmanın üç yolu var. Bunlar, iyi beslenme, iyi dinleme, iyi antrenmandır. Bunları dengeli bir şekilde yaparsanız başarılı olursunuz. Elinizdeki imkanları doğru bir şekilde kullanırsanız başarıya giden yol her zaman size açılacaktır."

Serhat Balcı ise "Sokakta karşılaştığınız bir insanla, okuldaki arkadaşınızla, evinizde anne- babanızla ve okuduğunuz kitaplarla olan münasebetinizde kesinlikle kazanımlar elde etmelisiniz. Bu kazanımların hepsi pozitif olmalı." tavsiyesinde bulundu.

Daha sonra başpehlivanlar, öğrencilerin sorularını yanıtladı.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.