Kırşehir'de 10 Binden Fazla Hayvancılık İşletmesi Bulunuyor

Kırşehir'de 10 Binden Fazla Hayvancılık İşletmesi Bulunuyor
KIRŞEHİR (AA) - Kırşehir İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Kenan Şahin, kentte 10 binden fazla büyükbaş ve küçükbaş hayvancılık işletmesi...

KIRŞEHİR (AA) - Kırşehir İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Kenan Şahin, kentte 10 binden fazla büyükbaş ve küçükbaş hayvancılık işletmesi bulunduğunu bildirdi.

Şahin, yaptığı yazılı açıklamada, kent merkezi ve ilçelerdeki büyükbaş, küçükbaş hayvan işletmelerini ziyaret ederek, inceleme yaptıklarını ifade etti.

Kent merkezi, Kaman, Boztepe, Çiçekdağı ve Mucur’daki hayvancılık işletmelerinin kapasitelerinin dolu olduğunu ve bölgedeki olumlu hava koşullarının da etkisiyle hayvancılığın ilerlediğini vurgulayan Şahin, şunları kaydetti:

"Hayvancılık işletmelerine yaptığımız ziyaret ve incelemeler de Kırşehir'in coğrafi yapısı ve yerel ikliminden dolayı hayvancılığın önemli bir yere geldiğini bir kez daha görüyoruz. Tarımda yaşanan modernleşme süreci hayvancılığı da olumlu yönde etkiledi. Kırşehir'in olumlu hava koşullarından dolayı yem kalitesinin artması ile besicilik ve ahır hayvancılığının yaygınlaşması, hayvansal ürünlerden elde edilen verimin artmasını sağlamıştır. Kırşehir'de tarımsal üretim ve hayvancılık yıldan yıla artmaktadır. İlimizde kayıtlı yaklaşık 20 bin çiftçimiz, 10 binden fazla büyükbaş ve küçükbaş hayvancılık işletmesinde 200 bin büyükbaş, 230 bin civarında da küçükbaş hayvan bulunuyor. 1 milyon 115 bin civarında ise kanatlı hayvan var. Hayvancılıkta Kırşehir, Türkiye genelinde de çok önemli bir yere gelmiştir. Hayvancılık yapan vatandaşlarımız hem ülke ekonomisine, hem de ilimiz ekonomisine önemli katkılar sunmuşlardır."

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.