Kırşehirli Öğrencilerden Afrin'deki Askerlere Mektup

Kırşehirli Öğrencilerden Afrin'deki Askerlere Mektup
KIRŞEHİR (AA) - Zeytin Dalı Harekatı ile ilgili her gün televizyonlardan duydukları kahramanlıklar ve şehit haberlerinden etkilenen Kırşehirli ilkokul...

KIRŞEHİR (AA) - Zeytin Dalı Harekatı ile ilgili her gün televizyonlardan duydukları kahramanlıklar ve şehit haberlerinden etkilenen Kırşehirli ilkokul öğrencileri, duygularını kağıtlara dökerek yazdıkları mektupları Afrin'deki Mehmetçiklere gönderdi.

Mektupları koydukları zarfın içine harçlıklarını de ekleyen Prof. Dr. Erol Güngör ilkokulu 1-A sınıfı öğrencileri, öğretmenleri ve velileriyle Kırşehir Şehit Aileleri Derneği'ne giderek emanetlerini teslim etti.

Dernekte şehitlerin resimlerini inceleyen minik öğrenciler, duygulu anlar yaşadı.

Dernek Başkanı Mutlu Kılıçaslan da teslim aldığı mektupları ulaştırmak üzere Hatay'ın Hassa Belediye Başkanı Abdurrahman Demirel ile irtibata geçti.

Öğrencilerin örnek davranışını AA muhabirine anlatan öğretmen Fatma Korkmaz, farkındalık oluşturacak davranışı öğrencilerin talepleriyle başlattıklarını belirterek, öğrencilerin televizyonlardan kahramanlıklarını gördükleri, şehit ve gazi haberleriyle de üzüldükleri askerlere duygularını ileterek onlara moral vermeyi istediklerini söyledi.

Mektupları göndermek üzere Kırşehir Şehit Aileleri Derneği'ne getirdiklerini anlatan Korkmaz, şöyle konuştu:

"Minik öğrencilerimiz Zeytin Dalı Harekatı'ndaki asker ağabeyleri için mektuplar yazdılar ve içine de ailelerinden aldıkları harçlıklarını koydular. Askerlerimize gönderiyoruz. Biz de ancak bunlarla askerlerimizin yanında olabileceğimizi düşündük. Cumhurbaşkanımızın mazlumlar için başlattığı bu onurlu harekatın destekçisiyiz ve her zaman yanındayız. Öğrencilerimizden 19 mektup getirdik. Şehit aileleri derneğine bu mektupları teslim ederek onlar aracılığıyla da Afrin'e gönderiyoruz."

Dernek Başkanı Kılıçaslan da minik öğrencilerin bu davranışından büyük mutluluk duyduğunu ifade ederek, mektupları okuduklarında askerlere moral verecek güzel ifadeler bulunduğunu söyledi.

Zeytin Dalı Harekatı'ndaki Mehmetçiklere yazılan mektuplardan birkaçını okuduğunu dile getiren Kılıçaslan, "Bu mektuplar için Hatay'ın Hassa Belediye Başkanı Abdurrahman Demirel ile görüşme yaptım. Mektupları Suriye sınırında bulunan Hassa ilçesindeki askerlerimize ulaştıracaklarını söylediler. Öğrencilerimize ve belediye başkanımıza çok teşekkür ediyorum. Öğrencilerimizin yazdığı mektuplardan birkaçını okudum. Duygu dolu kelimeler yazmışlar. İnanın okurken gözlerim yaşardı." ifadelerini kullandı.

- Size dua ediyorum

Babası eski asker olan öğrencilerden Sultan Türkyılmaz da kalbinden kopup gelen duygularını yazdığı mektubu okurken çok duygulandı.

Türkyılmaz, okuduktan sonra zarfa koyarak teslim ettiği mektubunda Mehmetçiğe olan sevgisini şöyle dile getirdi:

"Sevgili asker abilerim. Ben sizi çok seviyorum. Canım asker abilerim. Sizler bizim için kötülüklerle savaşıyorsunuz. Bu mektubu babam ve annemle yazıyorum. Allah sizi düşmandan hep korusun. Vatan için ölen askerlerimiz cennete gitti, Peygamber efendimizin yanına gittiler, üzülmeyin. Gece yatarken hep size dua ediyorum. Biz çocuklar biliyoruz ki askerlerin kabri bizlerin kalbi, şehitler nurumuz, gaziler onurumuz. Vatan size minnettar."

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.