Kış kampında hem eğlendiler hem nöbet tuttular

Kış kampında hem eğlendiler hem nöbet tuttular
Erzurum'da bir araya gelen 35 genç, kardan iglo evler yaparak Türk bayrakları astı ve vatanı bekleyen Mehmetçikleri hatırlamak için nöbet tuttu- Erzurum Gençlik Hizmetleri ve Spor Müdürü Taşkesenligil: "Hava sıcaklığı sıfırın altında 20'yi gösteriyor. Bir

ERZURUM (AA) - HADİ ŞENGÜL - Erzurum'da, Gençlik ve Spor Bakanlığının "Gençlik Akademileri" kapsamında düzenlediği kampta kardan iglo evler yapan gençler, sıfırın altında 20 derecede nöbet tuttu.

Kandilli Kayak Merkezi'nde bir araya gelen yaklaşık 35 genç, 3 günlük kamp etkinliğine katıldı.

Kampta, Eskimoların geleneksel iglo adı verilen kardan evlerinden yapan gençler, vatani görevlerini yapan Mehmetçikleri anarak evlere Türk bayrakları asıp nöbet tuttu.

İglolarda, semaverde Erzurum'un vazgeçilmez içeceği çay yaparak eğlenceli vakit geçiren gençler, unutamayacakları bir deneyim yaşadı.


- "Etkinlikler gençleri sosyal yönden geliştiriyor"


Erzurum Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Fuat Taşkesenligil, AA muhabirine yaptığı açıklamada, "Gençlik Akademisi" çerçevesinde düzenledikleri etkinliklerle, gençlerin hem unutulmaz hatıralar kazanmasını hem de sosyal, kültürel ve sportif yönden gelişimlerini sağlamayı amaçladıklarını belirtti.

Kış kampı etkinliğini de bu amaçlarla düzenlediklerini ifade eden Taşkesenligil, "Gençlerimiz bu etkinliklerle sosyal yönlerini geliştiriyor. Ailelerinden uzak bir gece geçirmeleri için okullarında başarılı olan 35 gencimizi, buraya getirdik ve böylece projemizi gerçekleştirmiş olduk. Dışarıda hava sıcaklığı sıfırın altında 20'yi gösteriyor. Bir manada, bu havada dışarıda vatanı ve milleti bekleyen vatan evlatlarının anısına da buradayız" diye konuştu.

Kampa katılan gençlerden Abdüssamet Özdemir de etkinliğin kendileri için eğlenceli olduğunu ve farkındalık oluşturduğunu ifade ederek, "Soğukta ateş yakıp beklememizin bir diğer nedeni vatanımız için milletimiz için nöbet bekleyen asker ağabeylerimizi hatırlamaktı. Buradan tüm asker ağabeylerimiz 'Allah'a emanet olsun' diyoruz. İnşallah dualarımız onlarla. Burada gerçekten onların hangi koşullarda olduklarını, vatanı nasıl beklediklerini anlamaya çalıştık" ifadelerini kullandı.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.