Kkk Personeline İlişkin Darbe Davası

Kkk Personeline İlişkin Darbe Davası
FETÖ'nün darbe girişimi sırasında Kara Kuvvetleri Komutanlığındaki eylemlere ilişkin 150 sanığın yargılandığı davaya sanık savunmalarıyla devam edildi

ANKARA (AA) - Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) 15 Temmuz 2016'daki darbe girişiminde, Kara Kuvvetleri Komutanlığındaki (KKK) eylemlere ilişkin 12'si firari, 150 kişinin yargılandığı davaya sanık savunmalarıyla devam edildi.

Ankara 19. Ağır Ceza Mahkemesince Sincan Ceza İnfaz Kurumları Kampüsü'ndeki salonda görülen duruşmaya sanıklar, taraf avukatları ve izleyiciler katıldı.

Duruşmada Mahkeme Başkanı Murat İlhan, sanıklar Mücahit Tamer ve Ali Rıza Çağlar hakkındaki ek iddinamelerin dava dosyasıyla birleştiğini ve bu kapsamda Tamer ve Çağlar'ın savunmalarını alacaklarını bildirdi.

Buna ilişkin söz alan dönemin Tayin Daire Başkanı eski tuğgeneral Mücahit Tamer, ek iddianame dolayısıyla savunma yapmak maksadıyla huzurda olduğunu, kendisi hakkındaki FETÖ üyesi olduğu yönünde beyanda bulunan kişiyi tanımadığını, bu tanığın mahkemede dinlenmesini talep etti.

Ek iddianamede tarafına yöneltilen diğer bir isnadın ise yurt dışı telefon görüşmeleriyle alakalı olduğunu belirten Tamer, "Yurt dışında görev yaptığım süre zarfında tanıştığım kişilerle yılbaşı, doğum günü kutlamaları gibi nedenlerle yurt dışı aramalarımın olması doğaldır. Detaylı incelenirse konuştuğum kişilerin işimle alakalı olduğu görülecektir." dedi.

FETÖ soruşturmaları kapsamında birtakım kişiler ile aynı baz istasyonundan cep telefonunun sinyal vermesi ile ilgili de savunma yapan Tamer, "Kara Kuvvetleri Karargahı malumunuz merkezi bir yerdedir. Elbette birçok kişi ile cep telefonum aynı bazdan sinyal vermiş olabilir. İddianamede adı geçen kişilerin çoğu mesai arkadaşlarımdır." beyanında bulundu.

Sözde "yurtta sulh konseyi" tarafından hazırlanan ve darbe sonrasında görev alacak kişilerinin yer aldığı atama listesinin 179. sırasında, sanık Mücahit Tamer' in KKK Tayin Daire Başkanlığı görevine devam edeceği belirtilmişti.

Sanık dönemin Kara Kuvvetleri Komutanlığı Eğitim Daire Başkanı eski tuğgeneral Ali Rıza Çağlar da birleştirme kararı ile dosyaya alınan iddianameye ilişkin savunma yaptı.

Sözde "yurtta sulh konseyi" tarafından hazırlanan ve darbe sonrası görev alacakların isimlerinin olduğu atama listesinin 171. sırasında ismi bulunan eski tuğgeneral Çağlar, ek iddianameye konu olan kendisi hakkında FETÖ'cü olduğuna ilişkin beyanı bulunan şahsı tanımadığını savundu.

Çağlar, iş yerinde ele geçirilen "Yurtta Sulh Cihanda Sulh" yazılı not kağıdının da darbe girişimiyle alakalı olmadığını, metnin içerisinden sadece o bölümün seçilerek iddianameye konulduğunu iddia etti.

Yurt dışındaki telefon numaralarıyla çok sayıda görüşme yaptığı tespit edilen Çağlar, görüştüğü kişilerin eski mesai arkadaşları olduğunu ileri sürdü.

FETÖ’nün mahrem yapılanmasında olduğu tespit edilen kişilerle telefonunun aynı baz istasyonlarından sinyal verdiği yönündeki tespiti de reddeden Çağlar savunmasını şöyle sürdürdü:

"Benimle aynı bazdan sinyal verildiği söylenen isimlerden 5'i, 1 yıl boyunca görev yaptığım askerlerdir. Bunlardan başka 4 kişi de görev için bir araya geldiğimiz askerlerdir. Diğerlerini tanımıyorum. Benim söz konusu yıllarda ortalama 15 saatim mesaide geçerdi. Sinyal alınan baz istasyonları iş arkadaşlarıma aittir. Gerekli incelemenin mahkemece yapılması talep ediyorum."

Duruşma sanık savunmalarıyla devam ediyor.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.