KKTC'de hükümeti kurma çalışmaları

KKTC'de hükümeti kurma çalışmaları
Ulusal Birlik Partisi ile Demokrat Parti-Ulusal Güçler arasında koalisyon protokolü imzaladı- UBP Genel Başkanı Özgürgün:- "Parti Meclisinin aldığı kararlar sonrasında hükümet kurma konusunda DP-UG ile mutabakata vardık"- "Cumhurbaşkanının yürütmekte oldu

LEFKOŞA (AA) - KKTC'de hükümeti kurma çalışmaları kapsamında Ulusal Birlik Partisi (UBP) ile Demokrat Parti-Ulusal Güçler (DP-UG) arasında koalisyon protokolü imzaladı.

KKTC'de hükümetin istifası üzerine Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı'nın hükümeti kurma görevini UBP Genel Başkanı Hüseyin Özgürgün'e vermesinin ardından Özgürgün ile DP-UG Genel Başkanı Serdar Denktaş Cumhuriyet Meclisinde protokol anlaşması imzaladı.

UBP Genel Başkanı Özgürgün imza töreninde yaptığı konuşmada, Parti Meclisinin aldığı kararlar sonrasında hükümet kurma konusunda DP-UG ile mutabakata vardıklarını söyledi.

- Hükümeti yarın kuracağız

Özgürgün, UBP-DP-UG koalisyon protokolünü yarın Cumhurbaşkanı Akıncı'ya sunmalarının ardından hükümeti kuracaklarını dile getirdi. Kıbrıs Türk halkının beklentileri doğrultusunda her iki partinin de zaman kaybetmeden ülkenin önündeki sorunları aşmak için böyle bir koalisyonda buluştuklarını kaydeden Özgürgün, önceki yıllarda da UBP-DP koalisyonlarının ülkeyi yönettiğini hatırlattı.

Hüseyin Özgürgün, yeni hükümetinin müzakere sürecine olumsuz etki yapacağı şeklindeki iddiaların gerçeği yansıtmadığını belirterek, "Böyle bir şey mümkün değildir. Biz bu anlamda da uyumlu bir hükümet olarak Cumhurbaşkanı'nın yürütmekte olduğu müzakere sürecinde desteğimizi ortaya koyacağız. Hükümet, hem Cumhurbaşkanımız hem mecliste grubu bulunan ya da bulunmayan siyasi partiler ve toplumun tüm kesimleriyle uyum içerisinde çalışmalarını sürdürecektir. Başarılı olacağımıza inanıyorum." dedi.

- "Müzakere sürecinde Cumhurbaşkanı'nın elini güçlendireceğiz"

DP-UG Genel Başkanı Serdar Denktaş da UBP ile kuracakları koalisyon hükümetinde başarılı olacaklarına inandıklarını belirterek, "müzakere sürecinde Cumhurbaşkanı'nın elini güçlendirecek bir tavır içerisinde olacaklarını" dile getirdi.

Ülkenin ekonomik sorunlarını çözmek için uyum içerisinde çalışacaklarını ifade eden Denktaş, yeni kurulacak hükümetin hayırlı olmasını temenni etti.

KKTC meclisinde Cumhuriyetçi Türk Partisi-Birleşik Güçler (CTP-BG) 20, UBP 18, DP-UG 5, Toplumcu Demokrasi Partisi (TDP) 3 sandalyeye sahip. Mecliste ayrıca 4 bağımsız milletvekili bulunuyor.

CTP-BG ile UBP, geçen yıl temmuz ayında geniş tabanlı koalisyon hükümeti kurmuş fakat UBP 2 Nisan'da hükümetten ayrılma kararı almıştı.



KKTC'de hükümeti kurma çalışmaları

KKTC'de hükümeti kurma çalışmaları

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.