Kktc'de Zeytin Dalı Harekatı'na Destek

Kktc'de Zeytin Dalı Harekatı'na Destek
Kıbrıslı Türkler, Zeytin Dalı Harekatı'na destek amacıyla topladıkları yardımı Mehmetçik Vakfına bağışladı

LEFKOŞA (AA) - Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nde (KKTC) bazı dernek ve iş adamları, Zeytin Dalı Harekatı'na destek amacıyla toplanan yardımı Mehmetçik Vakfına bağışladı.

Zeytin Dalı Harekatına destek sağlamak için bağış toplayan Kıbrıslı Türkler, Türkiye'nin Lefkoşa Büyükelçisi Derya Kanbay'ın ev sahipliğinde düzenlenen takdim töreninde, 9 bin 160 lira tutarındaki yardım çekini Mehmetçik Vakfına iletilmek üzere Kıbrıs Türk Barış Kuvvetleri Komutanı Tümgeneral Yılmaz Yıldırım'a verdi.

Türkiye'nin Lefkoşa Büyükelçiliği rezidansında gerçekleştirilen törende konuşan Kanbay, Türkiye'nin terör unsurlarına karşı başlattığı Zeytin Dalı Harekatı bağlamında Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) ve Türk devletine destek, bağlılık için yapılan katkı ve destek için teşekkür etti.

Kanbay, Anadolu halkıyla Kıbrıs Türk halkının da terörle mücadelede yanlarında olduğunu güçlü şekilde hissettiklerini belirterek, gönülden gelen bu katkıların miktarının önemli olmadığını söyledi.

Görmezler Derneği Başkanı Derviş Yücetürk, dernek olarak topladıkları yardımı iletmekten dolayı mutlu olduklarını, ekim ayında organize edecekleri konserin gelirini de bağışlayacaklarını ifade etti.

Kıbrıs Türk halkının geçmişte zor günlerden geçtiğini, bugünkü durumunu Mehmetçiğe ve ana vatana borçlu olduğunu belirten Yücetürk, Türkiye'nin Lefkoşa Büyükelçiliğinin kurulduğu günden beri derneklerine yaptığı katkıları anlattı.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.