KMÜ AHMET KELEŞOĞLU DİŞ HEKİMLİĞİ FAKÜLTESİNİN TEMELİ ATILDI

KMÜ AHMET KELEŞOĞLU DİŞ HEKİMLİĞİ FAKÜLTESİNİN TEMELİ ATILDI
Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesi (KMÜ) Ahmet Keleşoğlu Diş Hekimliği Fakültesinin temel atma töreni gerçekleştirildi.

Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesi (KMÜ) Ahmet Keleşoğlu Diş Hekimliği Fakültesinin temel atma töreni gerçekleştirildi. Temel atma törenine TBMM Plan ve Bütçe Komisyon Başkanı Lütfi Elvan, Karaman Valisi Fahri Meral, Karaman Milletvekilleri Dr. Recep Şeker ve Av. Selman Oğuzhan Eser, Karaman Belediye Başkanı Savaş Kalaycı ve Belediye Eski Başkanı Ertuğrul Çalışkan, Adalet Komisyonu Başkanı Mehmet Nuri Özbey, Rektör Prof. Dr. Mehmet Akgül, Ahmet ve Nezahat Keleşoğlu Vakfı Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Sonay Gürgen, Ermenek Kaymakam V. Tahir Yılmaz, İl Emniyet Müdürü Fikret Bayraktar, İl Jandarma Komutanı Albay İsmail Şahin, Ermenek Belediye Başkanı Atilla Zorlu, Kazımkarabekir Belediye Başkanı Recep Boyacıoğlu, il ve üniversite protokolü, davetliler ve misafirler katıldı.  

Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan tören, açılış konuşmaları ile devam etti. Törende ilk olarak KMÜ Rektörü Prof. Dr. Mehmet Akgül söz aldı.

Rektör Prof. Dr. Akgül, Ahmet ve Nezahat Keleşoğlu Vakfı ile KMÜ arasında Diş Hekimliği Fakültesi Yapım ve Bağışlama Protokolü imzalanmasının ardından resmi prosedürlerin tamamlanmasıyla bugün fakültenin temel atma törenini gerçekleştirdiklerini belirterek, “Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesi bugün, kuruluşu üzerinden 12 yıl geçmiş, ilin ve bölgenin ihtiyaçlarını tespit edip çözüm yolları üretebilecek aşamaya ulaşmış, çevresiyle etkileşimini güçlendirmiş, çağın ve ülkenin gereksinimlerini karşılayacak öğrenciler yetiştirmek için uygun koşulları en kısa sürede sağlayan bir kurum haline gelmiştir. Elbette üniversite tek başına tüm koşulları var etme kapasitesine sahip bir merci değildir; ancak tüm akademik ve kurumsal hedeflerini güçlü işbirlikleri sayesinde önemli ölçüde gerçekleştirebilecek bir organizmadır. Bu gerçekten hareketle, göreve geldiğimiz günden bu güne geçen 30 aylık süre zarfında yurt içinden ve yurtdışından çeşitli kurum ve kuruluşlarla 50'ye yakın protokol imzaladık. Üç yeni fakülte, bir enstitü, iki de yeni yüksekokul kurduk. 14 yeni uygulama ve araştırma merkezi açtık. 77 yeni bölüm ve programa öğrenci alımı gerçekleştirdik. Öğretim üyesi sayımız 132’den 280’e ulaşırken toplam akademik personel sayımız da 516'dan 669’a yükseldi.” dedi.

unv_1426.jpg

“İlimiz ve ülkemiz için de son derece önemli bir sağlık ve eğitim yatırımı”

Üniversitenin tüm imkanlarını memlekete daha iyi hizmet edebilmek için seferber ettiklerini ve ihtiyaç duyulan alanlarda iyi yetişmiş öğrenciler mezun etmek amacıyla var güçleriyle çaba gösterdiklerini vurgulayan Rektör Akgül, “Bugün temellerini attığımız Ahmet Keleşoğlu Diş Hekimliği Fakültesi ile ilimizin göz bebeği üniversitemize yeni bir akademik birim kazandırmış olacağız.  KMÜ için olduğu kadar ilimiz ve ülkemiz için de son derece önemli bir sağlık ve eğitim yatırımı olan Ahmet Keleşoğlu Diş Hekimliği Fakültesi ile ülkemizin yetişmiş eleman ihtiyacına da katkı sağlayacağız. İnşaat sürecinin başlamasıyla birlikte en kısa sürede akademik personel kadrosunun tamamlanarak fakültemizi öğrencilerle buluşturmak ve fakültemizin halkımıza hizmet vereceği günleri görmek en büyük temennimizdir.” şeklinde konuştu.

Rektör Akgül konuşmasının devamında fakültenin yapım ve onayına destek veren kişi ve kurumlara teşekkür ederek şunları kaydetti: “Ahmet ve Nezahat Keleşoğlu Vakfı ile birlikte bir yıl kadar önce ilk kez fikrî temellerini attığımız bu anlamlı sürecin sonunda nihayet fakültemizin inşaatına da başlamış bulunmaktayız. Ahmet Keleşoğlu Diş Hekimliği Fakültemizin temel atma aşamasına gelmesinde bizler kadar emek sarf eden ve bu işe gönülden destek olan başta Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan olmak üzere, TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu Başkanı Sayın Lütfi Elvan Bey’e, Yükseköğretim Kurulu Başkanımız Prof. Dr. Sayın Yekta Saraç Bey’e, Karaman Valimiz Sayın Fahri Meral’e, Karaman Milletvekillerimize, bir önceki dönem ve şuanki belediye başkanlarımıza, Ahmet ve Nezahat Keleşoğlu Vakfı Yönetim Kurulu Başkanı Kıymetli Mustafa Sonay Gürgen Bey’e üniversitem adına teşekkürü borç bilirim. Son olarak fakültemize ismini veren Ermenekli Hayırsever İşadamı Ahmet Keleşoğlu’nu da rahmet ve minnetle anıyor; fakültemizin üniversitemiz, ilimiz ve bölgemiz için hayırlı olmasını diliyorum.”

Ahmet ve Nezahat Keleşoğlu Vakfı’nın eserlerine bir yenisini ekliyoruz”

Ahmet ve Nezahat Keleşoğlu Vakfı Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Sonay Gürgen ise “Bugün burada hayırlı bir iş için toplandık. Ahmet ve Nezahat Keleşoğlu Vakfı’nın eserlerine bir yenisini ekliyoruz. Vakıf sekiz yıl önce kuruldu; 6 okul, bununla birlikte 3 fakülte binası, 4 kültür merkezi, Ermenek’te cami ve külliye, bin 300 öğrenciye burs ve daha sayamayacağımız pek çok projeye destek vermeye devam ediyoruz.  Ahmet ve Nezahat Keleşoğlu Vakfı’nın kuruluş amacı zaten buydu. Merhum Ahmet Keleşoğlu’nu rahmetle anıyorum. Bizler için Ahmet Keleşoğlu’nun isminin yaşatılması son derece memnuniyet verici. Ahmet Keleşoğlu Diş Hekimliği Fakültesi’ne isminin verilmesinde ve hayata geçirilmesinde emeği geçen herkese çok teşekkür ediyorum.” dedi.

“Mutlu ve gururluyum”

Selamlama konuşması için sahneye gelen Karaman Milletvekili Av. Selman Oğuzhan Eser de “Ahmet Keleşoğlu Diş Hekimliği Fakültesinin temel atma törenine katılmış olmaktan mutlu ve gururluyum. Ahmet Keleşoğlu Başkanımı minnetle anıyor, emeği geçen kardeşlerime teşekkür ediyorum.” diyerek sözlerini noktaladı.

unv_1454.jpg

“Diş Hekimliği Fakültesi hem eğitim hem de sağlık anlamında iki misyonu birden yüklenecek”

Karaman Milletvekili Dr. Recep Şeker ise ulvi bir açılış için toplandıklarını belirterek, “Ahmet Keleşoğlu Diş Hekimliği Fakültesinin hem eğitim hem de sağlık anlamında iki misyonu birden yüklenmesi açısından iki önemli özelliği var. Bu nedenle Ahmet ve Nezahat Keleşoğlu Vakfı Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Sonay Gürgen’e ve tüm heyetine teşekkür ediyorum. Fakültemizin temellerinin atılması aşamasındaki bir yıllık sürecin sonuna geldik. Karaman için bu bir başlangıç olacak. Ayrıca bu yıl Tıp Fakültesine alacağımız ilk öğrencilerimiz ile de sağlık alanında Karaman bir atılım yapacak ve sağlık konusunda hiçbir sıkıntısı kalmayacak. Emeği geçen herkese çok teşekkür ediyorum.” dedi.

“KMÜ, adından daha çok söz ettirerek ilimize ve ülkemize hizmet etmeye devam edecek”

Törenin devamında söz alan Karaman Valisi Fahri Meral ise şunları söyledi: “KMÜ bünyesine katacağımız fakültemizin temelini atacak olmanın heyecanı ve mutluluğu içerisindeyim. Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesi büyük bir gelişme göstererek gelişme ve genişleme göstermeye devam ediyor; bundan sonraki süreçte de başarıları ile adından daha çok söz ettirerek ilimize ve ülkemize hizmet etmeye devam edecek. Üniversitemizin gelişmesinde emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. Ayrıca Ahmet ve Nezahat Keleşoğlu Vakfına yaptığı hizmetlerden dolayı minnetlerimi sunuyor, Ahmet Keleşoğlu’na Allah’tan rahmet diliyorum.”

“Karaman, Türk kültürünün yeşerdiği, nefes aldığı ve yaşadığı yerdir”

Törende son olarak söz alan TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu Başkanı Lütfi Elvan ise böyle güzel bir günde toplanmış olmaktan büyük bir memnuniyet duyduğunu ifade ederek, “Karaman, Türk tarihinin en önemli merkezlerinden birisidir. Türk kültürünün yeşerdiği, nefes aldığı ve yaşadığı yerdir. Karaman aynı zamanda çok büyük hizmetler vermiş olan tarihi büyükleri yetiştiren önemli kentlerimizden birisi. Ecdadımız bizlere çok önemli bir kent olan Karaman’ı bırakmıştır. Ben de Karaman’da doğmuş birisi olarak Karamanlı hemşehrilerime yıllardır hizmet etmek benim için onur ve gurur meselesi olmuştur.”şeklinde sözlerine başladı.

Başkan Elvan konuşmasının devamında Keleşoğlu ailesinin Ermenek’te küçük bir esnaf iken Konya ve sonrasında İstanbul’da ticaret yaparak kocaman bir vakıf haline geldiğini vurgulayarak, “Ahmet Keleşoğlu çok çalışarak, kazandığı parayı vakfa devrederek milletin hizmetine sunmuş birisi. Kendisi 'bu topraklarda doğdum ve bu topraklara hizmet edeceğim' diyen birisi. Vakıf bugün buradaki Diş Hekimliği Fakültesinin yanı sıra pek çok okul, fakülte, kültür merkezi inşa etmiştir. Ahmet ve Nezahat Keleşoğlu Vakfı, bu anlamda merhum Ahmet Keleşoğlu’nun yolundan devam ediyor. Vakfın Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Sonay Gürgen Bey’e ve yönetim kuruluna çok teşekkür ediyorum. Ayrıca fakültenin yapılması yönünde bizlere destek veren Cumhurbaşkanımıza, Karaman Valisi Fahri Meral’e, Milletvekillerimize, Belediye Başkanımıza, göreve geldiği günden itibaren çok çalışan Rektörümüze, emeği geçen tüm yöneticilerimize teşekkür ediyorum.” dedi.

Açılış konuşmalarının ardından hediye takdimleri yapıldı. Sonrasında tören protokolü, Karaman Müftüsü Muhammet Lutfi Ketenci'nin okuduğu dua eşliğinde hayırlı olsun temennileriyle birlikte binanın harcını döktü. İnşaatının kısa sürede tamamlanması planlanan Ahmet Keleşoğlu Diş Hekimliği Fakültesi, 12 bin metrekare kapalı alana sahip olacak.

Temel atma töreni, kurban kesilmesinin ardından ikramlarla sona erdi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.