Kocaeli Sanayi Odası Başkanı Zeytinoğlu:

Kocaeli Sanayi Odası Başkanı Zeytinoğlu:
"Türkiye 2015 yılında 806 bin kişiye iş buldu ama işsizlik oranının yüzde 10,8'le son 10 ayın en yüksek seviyesine çıkmasını önleyemedi"- "Bunda işgücüne katılımın yüzde 54,7'den yüzde 55,7'ye çıkmasının etkisi oldu"- "Özellikle ihracatın bir evvelki yıla

KOCAELİ (AA) - Kocaeli Sanayi Odası Başkanı Ayhan Zeytinoğlu, Türkiye'nin 2015 yılında 806 bin kişiye iş bulduğunu ama işsizlik oranının yüzde 10,8'le son 10 ayın en yüksek seviyesine çıkmasını önleyemediğini belirterek, bunda işgücüne katılma oranının yüzde 54,7'den yüzde 55,7'ye çıkmasının etkili olduğunu bildirdi.

Zeytinoğlu, yaptığı yazılı açıklamada, 2015 işgücü istatistikleri ile şubat ayı bütçe uygulama sonuçlarını değerlendirdi.

İşsizlik konusunun 2016'da Türkiye ekonomisi açısından önemini koruyacağını belirten Zeytinoğlu, "Türkiye 2015 yılında 806 bin kişiye iş buldu ama işsizlik oranının yüzde 10,8'le son 10 ayın en yüksek seviyesine çıkmasını önleyemedi. Bunda işgücüne katılımın yüzde 54,7'den yüzde 55,7'ye çıkmasının etkisi oldu. İstatistikler, istihdam oranının da arttığını gösteriyor" ifadelerini kullandı.

Zeytinoğlu, 2015'in ülke ekonomisi açısından zor bir yıl olmasına rağmen istihdam oranının yüzde 48,6'dan yüzde 49,5'e çıktığına dikkat çekerek, "Özellikle ihracatın bir evvelki yıla göre yüzde 9 gerilediği 2015 yılında istihdam oranının artmış olması bile sevindirici bir husustur" değerlendirmesinde bulundu.

- Şubat ayı bütçe gerçekleşmeleri

Açıklamasında şubat ayı bütçe gerçekleşmelerine de değinen Zeytinoğlu, şunları kaydetti:

"Şubat ayında bütçemiz 2,4 milyar lira fazla verdi. Bütçe giderleri yüzde 11,4 artarken bütçe gelirleri binde 5 geriledi. Yılın ilk iki ayında 6,6 milyar lira fazla verdik. Bu rakam geçen yılın aynı döneminin yaklaşık 4 katı. Bu, bizim her zaman savunduğumuz ve istediğimiz bir tablo. Bütçe ile ilgili yatırımların daha rasyonel yapılarak giderler tarafında daha tutucu olmamız gerektiğini düşünüyoruz ki böylece sanayicinin üzerindeki vergi yükünün azaltılabilmesi mümkün olabilsin."

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.