Kocaeli'de Afetlerde De İletişim Kesilmeyecek

Kocaeli'de Afetlerde De İletişim Kesilmeyecek
Kocaeli'de olası afet durumlarında kullanılacak "Acil Durum Telsiz Ağı"nı oluşturan 11 kulenin inşası tamamlandı

- Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, olası afet durumlarında iletişimin kesilmemesi için inşa ettiği "Acil Durum Telsiz Ağı"nı oluşturan 11 kulenin yapımını tamamladı.

Belediyeden yapılan açıklamada, 50 metre yüksekliğinde 11 noktada kurulan telsiz kuleleri ile olası deprem ve diğer afetlerde yaşanabilecek iletişim sorunlarını çözerek, haberleşmenin kesintisiz sağlanmasının amaçlandığı belirtildi.

Kentin tümünü kapsayan ağla, hem normal zamanlarda hem de acil durumlarda kurumlar arasındaki iletişimin kurulmasının sağlanacağı ifade edilen açıklamada, böylece oluşabilecek sorunlara anında müdahalelerin yapılmasının önünün açılacağı kaydedildi.

Bu kapsamda yapılan çalışmalarda 11 kulenin inşasının tamamlandığı ve telsiz haberleşme cihazlarının kurulduğu aktarılan açıklamada, şu ifadelere yer verildi:

"Büyükşehir Belediyesi tarafından 3,5 milyon lira yatırımla gerçekleştirilecek sistemi, normal zamanlarda itfaiye, ambulans ve zabıta gibi birimler kullanacak. Şu anda 11 kule istasyonunun inşası tamamlandı. Devam eden proje çalışmaları kapsamında telsiz cihazları, radyo kanal tahsisi gibi teknik çalışmalar ise sürüyor. Acil Durum Telsiz Ağı’nı, afet durumlarında diğer devlet kurumları da belediyenin izin ile kullanabilecek. Böylelikle Büyükşehir Belediyesi, acil durumlarda diğer kurumlarla iş birliği yaparak, vatandaşa daha verimli hizmet verecek."

Kartepe, Gölcük, Karamürsel, Darıca, Gebze, Körfez, Kandıra ve Derince ilçelerindeki kulelerde kurulacak telsiz ağı sisteminin, normal zamanlarda vatandaşa daha kaliteli bir hizmet için kullanılacağı da anlatılan açıklamada, "Sistem, deprem, yangın, terör saldırısı, savaş ve diğer afet durumlarında AFAD, Polis, Jandarma ve diğer ordu birimleri tarafından kullanılacak. Kocaeli’nin tümünü kapsaması için ASELSAN kuruluşuna ölçümler yaptırılarak, kulelerin hangi konumlara yerleştirileceği belirlendi. Böylelikle ağ, sadece şehir merkezlerinde değil kentin kırsal alanlarında da kullanabilecek." denildi.

Muhabir: Metin Girgin

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.