Kocaeli'de sahte içki operasyonu

Kocaeli'de sahte içki operasyonu
KOCAELİ (AA) - Kocaeli'nin Derince ilçesinde düzenlenen sahte içki operasyonunda gözaltına alınan 2 kişi kişi, tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı.Kocaeli...

KOCAELİ (AA) - Kocaeli'nin Derince ilçesinde düzenlenen sahte içki operasyonunda gözaltına alınan 2 kişi kişi, tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı.

Kocaeli Emniyet Müdürlüğünden yapılan yazılı açıklamaya göre, Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü (KOM) ekiplerince, sahte içki imalatına yönelik çalışma başlatıldığı belirtildi.

Çalışmalar kapsamında Derince ilçesinde 2 ayrı adrese yapılan eş zamanlı operasyonda, S.Ç. ve Z.T'nin gözaltına alındığı kaydedildi.

Operasyonlarda, tüketime hazır hale getirilmiş 35 kilogram sahte rakının ele geçirildiği ifade edilen açıklamada, şunlar kaydedildi:

"Sahte içki imalatında kullanılan 3 hazneli arıtma cihazı, bir adet pres makinesi, bir adet bakırdan kapaklı kaynatma kazanı, alkol damıtımında kullanılan boru, alkol damıtımında kullanılan 20 litrelik bidon, sahte rakının dağıtımında kullanılmak üzere 170 adet farklı ebatlarda cam ve plastik şişe ve bir adet ocak ile bir adet ahşaptan ısı ölçer ele geçirildi. Emniyetteki işlemlerinin ardından 'Kaçakçılıkla Mücadele Kanununa Muhalefet' suçlamasıyla adliyeye sevk edilen şüpheliler, çıkarıldıkları mahkemece tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı."

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.